Poslednji presek: Ovo su rejtinzi stranaka i listi pred izbornu tišinu

7
1356

Na samom isteku kampanje i dan pred izbornu tišinu koja počinje u četvrtak u ponoć i traje do nedelje u 20 sati, kada se zatvaraju birališta, kladionice su korigovale svoje kvote i procente glasova koji prognoziraju koliko će osvojiti pojedine liste.

Među onima kojima su brojke porasle je lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, koja u ponudi kladionice „Meridijan bet“ i dalje dominira, a s početnih 42,5 odsto došla je do 42,8 odsto. Druga po snazi je i dalje opoziciona koalicija „Srbija protiv nasilja“, koja je ostala na prognoziranih 21,3 odsto.

Pad su zabeležili socijalisti koji su jednocifreni – umesto 10,2 odsto, koliko su imali krajem novembra, sada su procenjeni na 9,75 odsto.

Koalicija Dveri i Zavetnika beleži rast od skoro jednog procenta. U prvoj ponudi kladionica prognozirana je na 6,2, a sada na 7 odsto. Iznad cenzusa samo su još koalicija NADA, koja je sa 5,4 pala na 5,1 odsto glasova.

Oko cenzusa i dalje je savez Borisa Tadića i Saše Radulovića, koji su na oko 2,7 odsto, a nešto dalje od izbornog praga od tri odsto je Narodna stranka Vuka Jeremića, koja je s početnih 2,75 sada izmerena na 2,55 odsto. Kladioničari su radikale od početka zacementirali na 1,8 odsto, a na isti procenat narastao je i novi pokret „Mi glas iz naroda“, u kojem je prepoznatljivo lice Branimir Nestorović.

Izvor: Agencije

Prethodni članakVeče sećanja na novinara Velju Pavlovića
Sledeći članakPravo glasa na izborima ima nešto više od 94.000 Čačana, evo kako se u Čačku glasalo pre godinu i po dana

7 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here