Poslovanje FK Borac odvija se preko planinarskog društva iz Bajine Bašte?

13
973

ČAČAK – Porparol Gradskog odbora Nove Srbije Milan Draškić kaže da FK Borac prolazi kroz tešku agoniju.

Borac u agoniji: Milan Draškić

On je na stranačkoj konferenciji za novinare rekao da većina Čačana sa velikim emocijama doživljava njegove uspone i padove Borca.

Ali pad kakav je sada prisutan Borac u svojoj skoro stogodišnjoj istoriji kluba ne pamti – kazao je Draškić i istakao da je svoje najbolje rezultate FK “Borac” imao upravo u vreme kada je NS bila nosilac vlasti na lokalnom nivou.

Danas Borac prolazi kroz tešku agoniju. Pre petnaestak dana su počele pripreme za drugi deo prolećnog prvenstva u Drugoj ligi, a pred igračima su se pojavili samo treneri, ali nikoga iz rukovodstva i uprave nije bilo – rekao je Draškić.

On je istakao da u NS neće odustati sve dok ne dobiju odgovore koji interesuju ne samo njihovu odborničku grupu već i celokupnu javnost grada Čačka.

Fudbalskim klubom Borac upravljaju kadrovi vladajuće koalicije i od njih tražimo da se svim odbornicima grada Čačka dostavi finansijski izveštaj o trenutnom preseku stanja, zatim tražimo da se utvrde poreska dugovanja i koliko su istinite priče da Borac enormno duguje poreskoj upravi RS po osnovu neplaćenih poreskih obaveza po više osnova i da se tačno kaže u kom su vremenskom periodu u kome su one nastale i zbog čega nisu izmirivane – rekao je Draškić.

Kakve su veze Borca za PD “Omorika“

On je takođe precizirao da iz NS traže da aktuelno rukovodstvo grada ali i FK Borac obaveste javnost o tome kakva je uloga u funkcionisanju ovog kluba za Planinarsko sportsko društvo “Omorika“ iz Bajine Bašte.

Naša nezvanična saznanja idu u pravcu toga da se celokupna finansijska politika kluba odvija preko tekućeg računa ovog planinarskog društva iz Bajine Bašte. Pitamo kakve dodirne tačke ima Borac sa ovim planinarskim društvom i koliko je to legalno što se prebacuje novac, ako je to tačno, preko tekućeg računa ovog udruženja – pitao je Milan Draškić.

On je takođe insistirao da se oformi anketni odbor vezan za rad kluba jer kako je kazao “ako je sve legalno i nije bilo malverzacija nema razloga da se ne formira anketni odbor gde će svaka odbornička grupa imati svoje predstavnike koji će da ispitaju šta se tamo u poslednje vreme radilo”.

Izvor: RINA

Prethodni članakNeško Milovanović drugi put na klupi Novog Pazara
Sledeći članakOko 1.000 ljudi na četvrtom protestu u Čačku: Zatražena ostavka gradonačelnika (FOTO)

13 KOMENTARA

  1. SVI POLITIČARI KOJI SU VLADALI OVIM GRADOM U ZADNJIH 30 GODINA SU KRIVI ZA STANJE U BORCU.SRAM DA IH BUDE SVE DO JEDNOGA.A SA NJIMA SRAM DA BUDE I POJEDINE BIVŠE BORČEVE IGRAČE,JEDINE DVE SVETLE TAĆKE SU CANE I KOLE.

  2. Borac posluje preko sportskog društva Borac, gde nađe Bajnu Baštu. Uđi u APR i vidi. Kao član skupštine Borca bio si upoznat s tim. Dizao si ruku za to. A da je Veljo popstao direktor Koridora…

  3. Naravno da treba ispitati i utvrditi sve,ali se „bojim“ da to neće biti dobro ni po tebe, Velja(ne mislim nista licno vec na prethodnu vlast) i ostale koji su ucestvovali u prethodnim vlastima. Dug nije nastao u prethodnih 5-6 godina vec je od ranije,a sad raste zbog kamata…Kritikujete sad razne „stvari“ a u svemu tome ste učestvovali u nekim prethodnim vlastima.Iz NS se ponasaju kao da nikad nisu bili na celu ovog grada,a bili su veoma dugo…

  4. E moj Draškiću, dok si bio direktor gradske stambene agencije, čutao si i šlihto se naprednjacima da te ne smene. Dugovi su nastali dok je Vojo Ilić bio predsednik UO Borca. I ti si bio član skupštine Borca do skoro. Stadion je građen u vreme kad je NS bila stožer vlasti u Čačku. A da malo pregledaju tvoje poslovanje kao direktor agencije… I kako si finansirao NS. A o crvenom krstu da ne pričamo…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here