Postati roditelj i sa 45+

0
1578
Foto: Freepik

Program donacije embriona predstavlja program u kojem osobe koje žele da se ostvare u ulozi roditelja biraju donore jajnih ćelija i donora sperme iz čijeg će se genetskog materijala formirati embrioni. S obzirom da se u ovom programu koriste i donirane jajne ćelije i donirana sperma, program se često naziva i program duple donacije.

Ono što je pogodnost programa duple donacije je ta što budući roditelji mogu da biraju od čijeg materijala će se embrion kreirati, jer poseduju mogućnosti izbora oba donora u skladu sa svojim fizičkim izgledom.

Kome je namenjen program donacije embriona?

Program donacije embriona je veoma dobro rešenje za one parove kojima je neophodna donacija i jajnih ćelija i sperme kao što su samohrani roditelji ili partneri koji imaju obostrani problem sa plodnošću. U ovom slučaju, budući rodtelji nisu genetski vezani za svoje dete, ali kao prednost imaju mogućnost uživanja u iskustvu nošenja same trudnoće i porođaja.

Proces donacije embriona

Iako donacija embriona u Srbiji nije moguća, kao roditelji uz pomoć ovog programa se u inostranstvu možete ostvariti i ako imate do 55 godina života.

Postupak pripreme za program je vrlo jednostavan, dovoljno je da popunite upitnik za pacijente i obavite osnovne medicinske preglede. Ovi pregledi su neophodni kako bi se postupak prenosa embriona izvršio na najbolji način. Zatim će vas koordinatori programa upitati za karakteristike koje želite da poseduje vaše buduće dete na osnovu kojih će te odabrati donore jajnih ćelija i sperme. Neki od glavnih kriterijuma koje se u ovom slučaju odabiru su krvna grupa, boja očiju i boja kose.

Nakon što se pronađu ogovarajući donori jajnih ćelija i sperme, sam ciklus je moguće sprovesti u veoma brzom vremenskom roku.

Kolika je cena ovakvih programa i šta je sve uključeno u cenu?

Program donacije embriona može imati visoku cenu jer je zapravo program koji uključuje duplu donaciju, ali njegova uspešnost može vam u velikoj meri garantovati da ćete se na kraju programa ostvariti u ulozi roditelja.

U sklopu cene uključene su konsultacije sa specijalistom, doktorom i medicinskim koordinatorom koji će konstantno biti sa vama u kontaktu i koji će vam u velikoj meri olakšati svaki korak pri ovom programu. Koordinator klinike će vas sprovesti kroz proces selekcije donora na osnovu fizičkih karakteristika.

Donori jajnih ćelija i sperme su anonimni, ali ćete moći da saznate osnovne podatke o donorima, u zavisnosti od zemlje i programa, kao što su na primer: visina, težina, krvna grupa, obrazovanje i slično. U okviru programa uračunata je priprema endometrijuma pacijenata, vitrifikovane jajne ćelije donora, odmrzavanje jajnih ćelija, odmrzavanje i priprema sperme, intracitoplazmatska injekcija sperme, kultivacija embriona u programu vantelesne oplodnje do faze blastociste i prenošenje embriona.

Vaš najbolji koordinator Link4MED

Link4MED je agencija koja već više od 5 godina koordinira programe vantelesne oplodnje u inostranstvu u 15 klinika za vantelesnu oplodnju sa kojima sarađuje. Pomoći će vam da na jednostavan način odaberete adekvatan program, kliniku i lekara koji će biti najstručniji u oblasti koja je upravo vama potrebna.

Za više informacija o njima, ali i njihovoj ponudi koju pružaju za svoje korisnike možete posetiti njihovu web stranicu – link4MED. Njihov posao je da vam pomognu da zakažete i organizujete celokupni tretman i boravak u inostranstvu. Umesto vas će obaviti sve potrebne konsultacije na stranom jeziku, izvršiće prevod vaše celokupne dokumentacije i u potpunosti će vas pripremiti za vaš program vantelesne oplodnje u inostranstvu.

Odaberite saveznike koji su transparentni i koji će vam od prvog dana biti glavna pomoć u borbi za ostvarivanjem potomstva. Nemojte se trošiti svoje vreme na raznim portalima, kontaktirajte stručnjake koji vam nakon godina rada i uspešno obavljenih programa sa sigurnošću mogu uputiti i bliže objasniti celokupne procese koji se tiču vantelesne oplodnje.

PR TEKST

Prethodni članakOvo je prognoza vremena za narednih sedam dana
Sledeći članakPredavanje dr Dejana Dabića: Karcinom debelog creva – juče, danas, sutra…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here