Potpisan ugovor o sanaciji kanala Bunkovac u Konjevićima

3
437

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predsednik Mesne zajednice Konjevići Vlade Vukomanović potpisali su danas ugovor za realizaciju projekta “Jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategije spremnosti u Bosni i Hercegovini i Srbiji – PREPS“ sa Markom Šalićem, predstavnikom humanitarne organizacije CARITAS SRBIJA.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta gradonačelnika, cilj ovog pojekta je jačanje kapaciteta za pripravnost i ublažavanje katastrofa i smanjenje osetljivosti na prirodne katastrofe.

Grad Čačak je dobio 515.000 dinara, koji će biti namenjeni za čišćenje kanala C3 – Bunkovac u Mesnoj zajednici Konjevići, kao i za aktivnosti u oblasti edukacije pripadnika jedinica Civilne zaštite. Uređenjem Bunkovca biće rešeni dugogodišnji problemi meštana Konjevića, koji su nastajali zbog izlivanja kanala – navedeno je.

Projekat se realizuje u 14 opština i gradova u Srbiji i BiH u kojima postoji povišeni rizik od nastajanja prirodnih katastrofa, a kao što je poznato, u poslednjim poplavama mesna zajednica Konjevići je pretrpela značajnu štetu.

Potpisivanju ugovora prisutvovali su zamenik gradonačelnika Vladan Milić i Bratislav Zečević, načelnik Gradskog štaba za vanredne situacije.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVeliki broj testiranih, nizak procenat novozaraženih u Moravičkom okrugu
Sledeći članakDr Đina Tomašević Medicinski fakultet završila sa prosekom 9,00 i vratila se u Čačak da bude vaskularni hirurg

3 KOMENTARA

  1. Zašto plaćati dva puta za istu stvar? Koliko mi se čini za održavanja, čišćenje, košenje trave već SRBIJA VODE plaćaju V.D.O. MORAVA ČAČAK, koja će naj verovatnije i ovaj novac dobiti na prijateljskoj bazi.

  2. Rešavaju probleme kanala tamo gde su oni manji nego na keju. Vidite da sve namerno rade da bi ponižavali one građane na keju koji stvarno imaju problem sa kanalom. Neka vas je sramota.

  3. – Grad Čačak je dobio 515.000 dinara, koji će biti namenjeni za čišćenje kanala C3 – Bunkovac u Mesnoj zajednici Konjevići, kao i za aktivnosti u oblasti edukacije pripadnika jedinica Civilne zaštite. Uređenjem Bunkovca biće rešeni dugogodišnji problemi meštana Konjevića, koji su nastajali zbog izlivanja kanala – navedeno je. // Milun potrosi kroz budjet Grada Cacka preko 40 miliona evra godisnje…. a ceka donaciju od jedne humanitarne organizacije za 5000evra !!!. Majstore moraces da polozis racun Cacanima gde te silne novce potrosi !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here