Potpisan ugovor, poslovna zgrada Halk banke prešla u vlasništvo Grada Čačka

26
761

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i predsednik Izvršnog odbora Halk banke Kenan Bozkurt, potpisali su danas ugovor o pribavljanju u javnu svojinu objekta Halk banke u ulici Pivarska br. 1.

Nakon skoro dve godine pregovora, potpisivanjem i overom ovog ugovora, realizovaće se transakcija za koju će Grad izdvojiti 1.687.318,00 evra i postati vlasnik zgrade u Pivarskoj ulici neto površine 3.139,21 metara kvadratnih, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

U prostor od oko 1.000 kvadrata, na jednom od spratova, biće smešten Centar za socijalni rad, koji više od šest decenija svoju delatnost obavlja u neadekvatnom prostoru.

Takođe, novi poslovni prostor će dobiti i drugi korisnici, odnosno gradske službe koje imaju direktan kontakt sa građanima.

Halk banka će od Grada uzeti u zakup, na period od deset godina, deo prizemlja i deo podruma gde se sada nalaze šalter sala i sefovi.

Zakupnina za taj period iznosi 530.232,52 evra, što je praktično i prava od tri rate za isplatu zgrade.

Shodno Ugovoru, ostale rate će Grad isplatiti u naredne dve godine i to drugu ratu u iznosu od 572.232,74 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate, u roku od 12 meseci, a treću u iznosu od 584.852,74 evra, u dinarskoj protivvrednosti u roku od 24 meseca od dana overe Ugovora.

Izvor: MNA

Prethodni članakU toku radovi na asfaltiranju Subotića sokaka i proširenju raskrsnice u Trnavi
Sledeći članakVučić je podelio fotelje, jer on najbolje zna

26 KOMENTARA

  1. Anonimni, matematika nije bas tvoja omiljena oblast kao laganje.Kvadrat ovog poslovnog poteza je ispod 500evrica.A onom socijalnom slučaju iz Nizozemske da kažem da je ova zgrada tj.Čačanska banka prodata za preko 10 miliona evra a kupljena za malo vise od milion.Zna Milun to da radi.

    • Pa jel ti mislis da je Halk banka maloumna? Hahaha kakav si ti lik, lakomislen, povodljiv. Nema te strane kompanije koja gubi, samo plus drugar. Mozes da pricas price koje ti se kazu, ali tek kada javno pokazu oba ugovora onda cemo sa verujemo.

  2. Kako da ne, vrhunski potez al za Kola I miluna posto ce sad bivse prostorije kupiti oni i Jo’s par kuca i povezati sve sa Bas Bastom i imaju najbolju lokaciju za zgradu i poslovni prostor u strogom centru grada.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here