Potpisan ugovor sa kompanijom koja će graditi Zdravstvenu stanicu u Ljubiću

1
1001

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović danas je u ime Grada potpisao ugovor sa kompanijom “Jugogradnja“ iz Beograda, koja će izvoditi radove na izgradnji Zdravstvene stanice u Ljubiću.

Ova kompanija nosilac je konzorcijuma od sedam firmi iz Beograda, Jagodine i Svilajnca, koji je dao najbolju ponudu na tenderu za gradnju Zdravstvene stanice, o čemu je Morava info ranije pisala.

Ukupan iznos radova je 360 miliona dinara sa PDV-om. Kako je najavljeno, u narednih 15 dana obaviće se postupak prikupljanja bankarskih garancija i uvođenja u posao, nakon čega će početi gradnja objekta.

Zdravstvena stanica će se nalaziti u Ulici Slavka Krupeža, preko puta pošte u Ljubiću, a prostiraće se na oko 2.000 kvadrata. Nova zdravstvena ustanova u Čačku zamišljena je kao veoma savremena, sa nekim zdravstvenim uslugama koje se mogu dobiti samo u ustanovama tercijarnog tipa.

Zdravstvena stanica u Ljubiću posedovaće najsavremeniju lekarsku dijagnostiku, kao i službu zdravstvene zaštite odraslog stanovništva, odeljenja pedijatrije i ginekologije, dijagnostičko-specijalističku službu, apoteku, konferencijsku salu za sastanke i edukaciju i službene prostorije. Takođe, veoma je značajno što će se u okviru ovog objekta nalaziti i Služba hitne pomoći, koja će biti najbliža auto-putu “Miloš Veliki“ – saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

Zdravstvena stanica u Ljubiću moći će da pruži zdravstvenu zaštitu za građane Čačka sa leve strane Zapadne Morave, kojih, sa okolnim selima, ima oko 30.000.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVulin: Pijanim i drogiranim vozačima koji izazovu saobraćajnu nesreću suditi za pokušaj ubistva
Sledeći članakSjajni Pecarski nedovoljan za trijumf protiv Mege, Borac završio sezonu

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here