Potpuni trijumf predstave “Ko igra Sonju Savić“: Višeminutne stojeće ovacije za glumce (FOTO)

1
706

ČAČAK – Predstava “Ko igra Sonju Savić“ premijerno je izvedena u Čačku, 22. maja, u okviru projekta “Čačanska rodna“ – Prestonice kulture Srbije 2023.

Sonja Savić u ulozi pet glumaca priča priču o svom životu umetnika na ovim prostorima. Priču o slobodi, ljubavi, istini, ali i tužnoj sudbini ispratila je prepuna sala u Kulturnom centru Čačak, a na kraju predstave glumci i autorska ekipa pozdravljeni su višeminutnim stojećim ovacijama.

Ovo je autorska predstava reditelja Andraša Urbana, koja je produkcijska saradnja Gradskog pozorišta Čačak i Bitef teatra Beograd. Posle premijere, reditelj je izjavio da su glumci herojski izveli predstavu i da je pozitivno zatečen čačanskom publikom koja je došla u velikom broju i u punoj koncentraciji gledala celu predstavu u prepunoj sali.

Ovo je priča o izgubljenim generacijama i talentima. O tome kako na ovim prostorima samo do određene granice postojimo, a onda se sve “samelje“ u nešto – rekao je Urban.

Autorka teksta, dramaturškinja Vedrana Božinović, izjavila je:

U ovoj prestavi korišćene su Sonjine reči, jer čitajući sve što su drugi rekli i pisali o njoj, shvatila sam da je najvažnije ono što ona govori sama. Sonja je komunicirala sa nama kroz dva meseca rada na ovoj predstavi i Sonja će komunicirati sa scene sa publikom koja ovu predstavu bude gledala. Ova predstava postavlja veoma važna pitanja, zato što ih ne postavljamo mi, nego ih postavlja Sonja. Pitanja o granicama, o tome ko ih postavlja i ko na njih pristaje, o slobodi, ali, za mene važno, pitanje o odgovornosti čoveka i o odgovornosti umetnika.

Foto: Bus plus produkcija

Autorski tim predstave čine Andraš Urban (režija, koncept, scenografija), Vedrana Božinović (dramaturgija), Selena Orb (kostim), Irena Popović Dragović (muzika), Aleksandar Bradić (izvršna produkcija).

Igraju: Nikola Voštinić, Bratislav Janković, Borjanka Ljumović, Ivana Terzić, Julija Petković.

Prva repriza predstave biće u Bitef teatru u Beogradu, u sredu, 24. maja.

Foto: Bus plus produkcija

Prethodni članakPovodom premijere: Koga (od nas) igra Sonja Savić?
Sledeći članakBoško Obradović: Pozivam srpske rodoljube da se ujedinimo na jednoj listi

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here