Povređeni u Ovčar Banji stabilno, većina pacijenata danas ide na kućno lečenje

1
266

ČAČAK – Načelnica hirurgije Opšte bolnice u Čačku Biljana Marić izjavila je danas da je sedmoro pacijenata, koji su povređeni kada se u četvrtak otkačio viseći most u Ovčar Banji, stabilnih životnih parametara.

Ona je za RTS rekla da pacijenti koji se nalaze na odeljenju hirurgije i na odeljenju ortopedije imaju lakše telesne povrede, dok su teže povređene pacijentkinje na jedinici intenzivnog lečenja.

Pacijenti su stabilnih životnih parametara, dobro se osećaju jutros, posebno pacijenti koji su na odeljenjima hirurgije i ortopedije. Pacijentkinje koje se nalaze na lečenju u jedinici intenzivnog lečenja su takođe stabilnih životnih parametara, ali imaju teške povrede i njihovo lečenje ćemo nastaviti i dalje – kazala je Biljana Marić.

Gotovo je izvesno, dodala je, da pacijenti sa ortopedije i hirurgije danas odu na kućno lečenje.

Tri teško povređene osobe u četvrtak su prebačene na lečenje u Beograd, u Spinalni centar ortopedije na Banjici.

U toku je istraga o nesreći u Ovčar Banji, u kojoj su dve žene poginule kada se srušio viseći most, a vodi je Više javno tužilaštvo u Čačku. Zvaničnih podataka o istrazi još nema.

Grad Čačak je obezbedio hotelski smeštaj za porodice povređenih.

Izvor: RTS

Prethodni članakMinistar Momirović: Korišćenje visećeg mosta bilo zabranjeno, ljudi sami uklanjaju obaveštenje o zabrani
Sledeći članakDveri: Proglasiti dan žalosti i otkazati sve zabavne manifestacije

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here