Poznati protivnici pionira Lotusa na Top 8 turniru Prvenstva Srbije, problem finansije

0
145

ČAČAK – Odbojkaši Lotusa dobili su protivnike na finalnom Top 8 turniru Prvenstva Srbije u konkurenciji pionira. Turnir se igra u Zrenjaninu, a počinje 17. maja.

Osam ekipa podeljeno je u dve grupe. U prvom kolu Lotus će odmeriti snage sa Crvenom Zvezdom. Drugo kolo igra se istog dana u 17 časova, a protivnik je ekipa AS iz Beograda. Treće kolo planirano je za subotu, 18. maj, a Lotus se sastaje sa domaćinom turnira Proleterom.

Nakon toga, istog dana u odnosu na plasman u grupi igraju se polufinalni mečevi, kao i mečevi za plasman od 5. do 8. mesta. Nedelja je planirana za finale i utakmicu za treće mesto.

Boje Lotusa i grada Čačka braniće:

Aleksandar Jovašević, Viktor Aćimović, Andrej Gucunski, Andrija Đokovic, Vukašin Srnić, Vasilije Matković, Vuk Marković, Tomo Marković, Oliver Sekulić, Dimitrije Vujović, Andrija Ristović, Ognjen Bošnjak, Luka Đurđević i Igor Kubat.

  • Na Top 8 turniru ne postoje laki protivnici. Oni nas ne plaše, brinu nas finansije. Troškovi putovanja, kotizacija, opreme po standardu koji je propisan i boravak dece su na roditeljima. Aktivno preko roditelja i ovim putem preko medija tražimo sponzore. Nadam se da cemo i taj problem rešiti narednih dana i obećavam fer i požrtvovanu igru kakvu moji dečaci pružaju cele sezone. Posebno naglašavam da, osim što su uspešni odbojkaši, ova deca su i dobri đaci, učestvuju na školskim takmičenjima, čak i republičkog nivoa i izrastaju u prave ljude i sportiste. Prezadovoljna sam njihovim radom i ponašanjem – kaže trener ekipe Slađana Rutović.

Ona kaže da na turnir idu rasterećeni, a da je btreme favorita na drugim ekipama.

  • To smatram prednošću ove dece i to smo vec pokazali u duelu u baražu. Mi ćemo se truditi da vratimo Čačak na mapu muške odbojke. Nadam se da ćemo prebroditi ove finansijske probleme i dati im motiv za dalji rad i napredak. Poziivam lokalnu zajednicu i grad Čačak da naprave dodatni napor. Ja sam svesna velikog uspeha ove dece koji se nije mogao planirati ni realno ni finansijski, te molim nadležne da nađu načina mimo predviđenih planova i pozicija za 2024. godinu – naglasila je R utović.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOdigran humanitarni meč Čačak 94 – Železničar, za Stefanovo lečenje prikupljeno 176.200 dinara
Sledeći članakOdržan treći Međunarodni fudbalski turnir “Zlatibor kup“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here