Predavanje “Sveti vladika Nikolaj – Ljubimac večnosti“

0
477

ČAČAK – Udruženje “Irmos“ u saradnji sa Narodnim muzejom u Čačku organizuje predavanje ‘Sveti vladika Nikolaj – Ljubimac večnosti’.

Od Svetoga Save do danas nijedan Srbin nije ostavio za sobom tako blistavo delo kao Sveti Vladika Nikolaj, čija sabrana dela sačinjavaju tomovi knjiga sa oko 12.000 stranica. Bio je pre svega jevanđeoski čovek, pravi Hristonosac, ali i veliki pesnik, književnik, filozof, istoričar, duhovnik, besednik… – navode u udruženju “Irmos“

O životu i delimavladike Nikolaja će govoriti protojerej Predrag Šćepanović, starešina hrama Sv. Makaveja u Podgorici. Otac Predrag je rođen 1976. godine u Podgorici, gde je završio Osnovnu školu i Gimnaziju, a zatim i Ekonomski fakultet. Nakon toga upisuje Bogoslovski fakultet u Foči, gde diplomira 2010. godine, a na istom fakultetu je odbranio i master rad. Veliki je poznavalac lika i dela Svetog Vladike Nikolaja.

Predavanje će biti održano na dan kada SPC proslavlja Sv. Nikolaja ohridskog i žičkog, 3. maja, u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku, sa početkom u 19 časova.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPonovo masne mrlje u Moravi i Lupnjači
Sledeći članakProdužen rok za prijavljivanje ekipa za Radničke sportske igre

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here