Predavanje “Za i protiv Dostojevskog“ u organizaciji “Irmosa“

0
209

ČAČAK – Udruženje “Irmos“ i Naučno-tehnološki park Čačak organizuju predavanje dr Vladimira Kolarića pod naslovom “Za i protiv Dostojevskog“, a u sklopu proslave jubileja 200 godina od rođenja Fjodora Dostojevskog.

Dostojevski neosporno predstavlja jednog od najpoznatijih i najčitanijih pisaca u istoriji, čija dela privlače veliki broj čitalaca iz svih delova sveta. Iako se njegovo delo očito tiče ljudi, odgovarajući im na potrebu za smislom, Dostojevski je uvek bio snažno osporavan i kritikovan. Kritike sa umetničke, etičke, filosofske ili religijske perspektive nisu zanimljive samo onima koje interesuje proučavanje dela ovog pisca, nego imaju šire kulturne, idejne ili egzistencijalne implikacije.

Dr Vladimir Kolarić je pisac, teoretičar kulture i umetnosti i prevodilac. Diplomirao je dramaturgiju i doktorirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, sa tezom “Transformacija književnog teksta Dostojevskog u filmovima Živojina Pavlovića“. Autor je više zbirki priča i romana i teorijskih knjiga: “Hrišćanstvo i film“ i “Hrišćanstvo i umetnost“. Organizator je istraživanja u Zavodu za proučavanje kulturnog razvitka i docent na Visokoj školi za komunikacije u Beogradu.

Predavanje je zakazano za petak, 26. novembar u 19 časova, u Startap centru u Čačku (u Domu kulture, bivše pozajmno odeljenje Biblioteke za odrasle).

Predavanje će biti organizovano uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ulaz je slobodan.

Izvor: Morava info

Prethodni članakJuniori Borca demonstrirali silu na startu U-19 turnira ABA lige, protiv Mornara na +61 (FOTO)
Sledeći članakPojačana Mega bolja od juniora Borca

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here