Predsednik opštine G. Milanovac ponudio da lokalna samouprava organizuje sahranu preminulog sugrađanina

3
2291

GORNJI MILANOVAC – Ovaj dan je jedan od najtežih za Gornji Milanovac od početka epidemije korona virusa, jer smo izgibili 62-godišnjeg sugrađanina koji se lečio u Kliničko bolničkom centru Kragujevac i koji je gotovo tri nedelje bio priključen na respirator, izjavio je danas predsednik Opštine Dejan Kovačević.

Dejan Kovačević: foto: RINA/Ivan Nikolić

U ime svih građana Gornjeg Milanovca, izjavljujem najdublje saučešće porodici preminulog. Milanovac je mali grad i utoliko nam je mnogo teže, jer se svi mi poznajemo. Još jednom, duboko saučešće porodici i apel svim našim sugrađanima da se u narednim danima ponašaju odgovornije nego što je to bilo do sada – rekao je Kovačević.

On je dodao da će Opština preuzeti na sebe organizaciju i troškove sahrane preminulog, s obzirom da je čitava porodica u izolaciji.

Pristigli su i rezultati svih do sada uzorkovanih pacijenata, tako da na tetoriji te opptine još šest potvrđenih slučajeva.

Sva lica su bila u kontaktu sa prethodno zaraženima i svi ti kontakti su u prethodnom periodu već stavljeni u izolaciju. Na teritoriji Gornjeg Milanovca sada imamo ukupno 15 potvrđeno obolelih, od kojih je nažalost jedno lice preminulo, a jedno je potvrđeno izlečeno od virusa kovid-19 – istakao je Kovačević.

On je izjavio i da će lokalna samouprava preuzeti na sebe organizaciju i troškove sahrane preminulog, s obzirom da je čitava porodica u izolaciji.

Nakon ove izjave Kovačevića medijima je dopis poslala ćerka 62-godišnjeg Milanovčanina, koji je preminuo u Kragujevcu, da će organizaciju sahrane preuzeti prijatelji, a troškove porodica.

Izvor: MNA

Prethodni članakZdravstveni radnici sa odeljenja hirurgije negativni na koronavirus, vraćaju se na posao
Sledeći članakVučić najavio 84-časovni policijski čas, zabrana kretanja od petka u 17 do utorka u 5 sati

3 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here