Predstavi “Triptih o radnicima“ pripale nagrade za režiju i mušku ulogu na festivalu “Joakim Vujić“

0
386

ČAČAK – Jug Đorđević, reditelj predstave “Triptih o radnicima“ Gradskog pozorišta Čačak, dobio je Specijalnu nagradu za režiju, dok je Aleksandar Đinđić za ulogu u ovoj predstavi dobio Nagradu za glumačko ostvaranje na festivalu “Joakim Vujić“.

Ovakvu odluku doneo je žiri festivala u sastavu: Feđa Stojanović, glumac, Ana Tomović, reditelj i Petar Mihajlović, dramski pisac.

Gradsko pozorište Čačak je u nedelju 19. maja je izvelo predstavu „Triptih o radnicima“ u sklopu takmičarskog dela festivala „Joakim Vujić“! Pred brojnom Kraljevačkom publikom glumačka ekipa se predstavila u najboljem svetlu, o čemu svedoče dugotrajni aplauzi nakon izvođenja.

Osvajanjem prestižnih nagrada Gradsko pozorište dobilo je veliko priznanje za prvu predstavu u svojoj produkciji i steklo ugled u pozorišnom svetu nakon prvog pojavljivanja na jednom značajnom festivalu – izjavio je v.d. direktora Bratislav Janković.

Predstava „Triptih o radnicima“ će se 6. juna izvesti na Velikoj sceni „Narodnog pozorišta“ u Beogradu, što je još jedna potvrda kvaliteta ove predstave i potvrda da je Gradsko pozorište Čačak prepoznato kao profesionalno pozorište koje je počelo sa razvojom svoje scene.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPostavlja se amfiteatar u Parku mladosti
Sledeći članakU čačanskim srednjim školama dovoljno mesta za upis osmaka, u Gimnaziji prvi put računarstvo i informatika

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here