Predstavljen najnoviji model “Iveko“ kamiona

0
969
Foto: Promo

ČAČAK – Kompanija „Auto Čačak komerc“ predstavila je u Beogradu, pred velikim brojem poslovnih partnera, potencijalnih kupaca i brojnih gostiju iz inostranstva, najnoviji kamion „Iveka“ model „S-vej“ („S-WAY) koji predstavlja potpuno novo rešenje za transport skrojeno tako da poboljša radne uslove vozača i omogući vlasnicima da rade efikasno, profitabilno i održivo.

„Iveko“ je prepoznat kao vodeći brend u segmentima lakih, srednjih komercijalnih vozila i kupci koji jednom probaju „iveko dejli“ ili „euro kargo“ ostaju večno vezani za ovaj brend.Posle „stralisa“ sada i u segmentu teškaša stiže vozilo „S-vej“koje će, pored vrhunskog kvaliteta imati i jedinstven dizajn i biće najlepši kamion na evropskim drumovima – rekao je direktor kompanije Auto Čačak komerc Aleksandar Petronijević.

Na glamuronom predstavljanju „S-vej“ kamiona prisutne je pozdravio i Italijan Emilio Parato „Iveko“ biznis direktor za Austriju i zemlje centralne i istočne Evrope.

Srbija i „Iveko“ imaju dve zajedničke odlike.Strast i snagu.Sada ne morate da tražite šampione po Evropi, oni su došli kod vas – rekao je Parato neposredno pre nego što su dva kamiona „S-vej“ dovežena na podijum uz obilje svetlosnih i zvučnih efekata.

On je naveo i jednu zanimljivost o kompaniji iz Amerike, sa kojom će u narednom periodu „Iveko“ blisko sarađivati i koja se zove „Nikola“ – po Nikoli Tesli.

Veliko je zadovoljstvo da samo četiri meseca posle svetske premijere u madridu, naš ponos i diku, ovaj kamion dovetzemo u Srbiju. Naše novo vozilo je napravljeno tako da stavi u centar svega vozača koji treba da se oseća bezbednos, komforno da koristi sve pogodnosti koje mu „S-vej“ pruža – Miloš Lalović menadžer „Iveka“ za Balkan.

On je istakao i da i ova gama vozila „Iveka“ pored dizelskih motora ima i pogon na CNG i TNG. U Srbiji, objasnio je Lalović poslednjih nekoliko godina kupci se sve češće odlučuju za ovu vrstu goriva, koja im donosi između ostalog i velike uštede od 4-5 odsto u poslovanju, pa je na našim drumovima više od 100 vozila pokretanih na ova ekološka goriva.

Novi tegljač je „Ivekova“ perjanica i raspolaže sa modernim motorima, najsavremenijim sistemima bezbednosti, asistenacija vozaču, konekcije – zaključio je Lalović.

Preoblikovan je krov,dodati su senzori za sumrak (smanjenu vidljivost) i kišu, izmenjen je dizajn prednje rešetke,integrisana parking klima,farovi su sada u LED tehnologiji, branik je napravljen iz više delova što smanjuje tropkove popravkim stepenik se sklapa, dodati su bočni spojleri, redizajnirana vrata i njihov produžetak, optimizovan je i dizajn ogledala, dodat aerodinamični komplet pa je pobošljanje koeficijenta otpora smanjeno za 12 odsto.

Unutrašnjost kabine je priča za sebe. Tu je kompletno LED osvetljenje enterijera.Krovni otvor je veći, oblikovana je gornja polica koja je donela i obilje prostora, tu su i lako dostupni, takozvani „krovni džepovi“, tu su i dva kreveta, dva frižidera (moguće su razne kombinacije“, vozač ima više prostora.

Sedišta su udobnija, a sedište suvozača može i da se okreće.Volan je multifunkcionalni a svi materijali koji su korišćeni su vrhunski.

Pokretanje motora (i gašenje) se vrši pritiskom na dugme,povezivanje sa smartfonima je nikada lakše…

„Iveko S-vej“ nudi kompletan asortiman šasija u dizel i varijanti na prirodni gas pogodnih za sve namene od vožnje u gradskim uslovima i isporuka do izmenjene nadgradnje.Robustna i iz+držljiva šasija čini ga jako konkurentnim zbog široke palete mogućih nadogradnji.

Izvor: Večernje novosti

Prethodni članakKo pita, ne skita (nego ugrožava predsednika)
Sledeći članakJovo Bakić osniva stranku levice, najverovatnije izlazi na izbore

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here