Predstavljen projekat pristupne saobraćajnice od Milanovca do izlaska na auto-put u Takovu

1
2425

GORNJI MILANOVAC – U gornjomilanovačkoj opštini predstavljen je Plan detaljne regulacije pristupne saobraćajnice Gornji Milanovac – Petlja Takovo, trase koja će biti sastavljena od deonice od Tenka do Klatičeva, u dužini od 4,7 kilometara, i rekonstruisane trase od Klatičeva do Takova, dužine 5,3 kilmetra.

Predsednik opštine Dejan Kovačević izjavio je da je plan da se nakon izgradnje pristupnice ukine teretni saobraćaj kroz centar grada i da se prebaci na pristupnu saobraćajnicu, na magistralu i auto-put, kako bi firme na adekvatan način koristile auto-put Miloš Veliki, prenosi portal Glas Zapadne Srbije.

Direktor Saobraćajnog instituta CIP Milutin Ignjatović istakao je da bi radovi trebalo da počnu u aprilu, tamo gde je zemljište u vlasništvu opštine, kao i da će Milanovac dobiti put koji će trajati, ne pet nego 500 godina.

Od ukupno 10 kilometara, pet kilometara je postojeći put, koji ćemo rekonstruisati, ispravićemo krivine, proširiti, napraviti bankine. Uslov je da nijednoj kući ne uskratimo dolazak na saobraćajnicu. Ostatak deonice biće nova saobraćajnica koja ide preko livada, tu ne rušimo nijedan objekat. Opštini ćemo omogućiti da ima put koji će biti validan da može najveća opterećenja da trpi – rekao je Ignjatović.

Izvor: Tanjug

Prethodni članakKuriozitet kakav se retko viđa: U Borcu stasavaju dvojica reprezentativaca sa istim imenom i prezimenom
Sledeći članakU Srbiji svega 35 odsto žena ima vozačku dozvolu

1 KOMENTAR

  1. Super.Za pocetak bi mogli asvaltirati 100 m puta koji izlazi na magistralu,a nalazi se kod JKP.Centar grada,a kod mosta se preobuvamo,posto ga sada nasipaju glinom a ne sljunkom.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here