Premijera duodrame “Kruna Jovanova“, poslednji program Prestonice kulture

0
220

ČAČAK – Duodrama “Kruna Jovanova“ biće premijerno izvedena u utorak, 19. marta, od 20 časova, na velikoj sceni Kulturnog centra Čačak, u produkciji Gradskog Pozorišta Čačak, a u saradnji sa centrom za kulturu VUK iz Beograda.

Inspirisana velikom ljubavnom pričom sa početka XIX veka, ova duo drama, po tekstu Milkice Miletić, priča je o Kruni Mihailović udatoj Obrenović, i njenom mužu gospodaru Jovanu Obrenoviću, rođenom bratu kneza Miloša, koji je u to vreme vodio Čačak. Moderna pozorišna priča o njihovoj velikoj ljubavi, o gradnji konaka, dinastičkim pritiscima i životnim nedaćama kojima je ta ljubav odolevala.

Idejni kreator je glumica Vanja Milačić, koja je ponovo okupila kreativni tim koji stoji iza njene vrlo uspešene monodrame “Nenapisana pisma“, o Nadeždi Petrović.

Prema tekstu koji je kao i “Nenapisana pisma“, napisala Milkica Miletić, Vanja Milačić je uradila dramatizaciju. Glavne uloge dodeljene su Stefanu Bundalu i Anici Petrović. Režija je poverena jednom od najperspektivnijih mladih reditelja danas, Nikoli Kljajiću. Scenografiju je uradila Jovana Stefanović, kostim Marta Čkonjević, a originalnu muziku napisao je Nikola Smolović, dok dizajn potpisuje Ana Krbanjević.

Besplatne ulaznice mogu se podići na biletarnici Kulturnog centra.

Ova predstava zvanično je poslednji program Čačka, prve prestonice kulture Srbije – “Čačanska Rodna“.

Nakon “Krune Jovanove“, ostaje samo da se ova titula prenese na sledeći grad. Biće to učinjeno simboličnim “Vozom kulture“ koji će iz Čačka stići u Užice na svečano otvaranje druge prestonice kulture Srbije 21. marta 2024.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObaramo rekord po uvozu krompira
Sledeći članakKupovina polovnih automobila jednačina sa više nepoznatih – u EU očekuju pad cena, šta je najisplativije u Srbiji

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here