Preti ekološka katastrofa, 70 tona mazuta izlilo se u Moravicu

5
986

IVANJICA – U opštini Ivanjica proglašena je vanredna situacija zbog izlivanja mazuta iz Specijalne bolnice za rehabilitaciju u reku Moravicu. Preti katastrofa jer ta reka ide ka Arilju, Požegi i Čačku.

Procenjuje se da je reč o rezervi od oko 70 tona mazuta koji je nedavno nabavljen za sledeću sezonu grejanja, prenosi RTS.

Zamenik predsjednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je da se mazut iz atmosferske kanalizacije izlio u Moravicu.

Ekološki i komunalni inspektori reagovali su odmah. Ne mogu da kažem koji je uzrok, niti da li će neko za to snositi odgovornost. Važno nam je da što pre stopiramo izliv mazuta u Moravicu, jer ta reka ide ka Arilju, Požegi i Čačku i može napraviti veliku ekološku katastrofu u celoj zapadnoj Srbiji – rekao je Mitrović.

On je naveo da se mora istočiti sav mazut koji se nalazi u cisternama, te da se tek tad može krenuti sa saniranjem posledica na Moravici.

Masna mrlja pluta Moravicom, a iz reke se širi neprijatan miris.

Na terenu su predstavnici lokalne samouprave i vodoprivredne inspekcije, a očekuje se dolazak i predstavnika Sektora za vanredne situacije.

Izvor: RTS, SRNA

Prethodni članakU Kragujevcu počinje da se proizvodi novi “Fijatov“ SUV model
Sledeći članakGadafi sa Andrićevog venca

5 KOMENTARA

  1. Najmanje pola dana treba da tolika kolicina izadje iz cisterne.Mazut je to on mora da se greje da bi mogao da curi.Za ovo neko mora malcice da robija.

  2. Ne može da kaže da lli će neko snositi odgovornost zbog izlivanja 70 tona mazuta u reku?! Pa majku mu, ovo je postalo gore od afričkih kolonija.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here