Prezentacija projekta o gajenju jagodičastog voća u organizaciji Instituta za voćarstvo

0
200

ARILJE – Prezentacija projekta „Unapređenje tehnologije gajenja, konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje jagodastih vrsta voćaka kao i mogućnost dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu“ koji realizuje Institut za voćarstvo, Čačak u suorganizaciji sa Opštom zemljoradničkom zadrugom „Agro eko voće Arilje“ i Prvom složenom zemljoradničkom zadrugom „Naši voćari“, a finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstava i vodoprivrede Republike Srbije, održaće se u petak 12. jula u prostorijama Opšte zemljoradničke zadruge „Agro eko voće Arilje“ u Arilju, sa početkom u 11 sati.

Predavanja će biti iz oblasti tehnologije gajenja i zaštite jagodastih vrsta voćaka, kao i mogućnost prerade njihovih plodova u cilju poboljšanja nutritivne vrednosti i dobijanja proizvoda sa dodatnom vrednošću.

U okviru edukcije održaće se četiri predavanja:
• Tehnologija gajenja jagode – predavač dr Jelena Tomić
• Tehnologija gajenja ribizle – predavač dr Svetlana M. Paunović
• Ishrana jagodastih vrsta voćaka – predavač dr Mira Milinković
• Prerada voća – predavač dr Olga Mitrović

Nakon predavanja biće održana diskusija o značaju gajenja jagode i ribizle, pravilnom zasnivanju zasada i primeni savremenih agro i pomotehničkih mera koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta plodova, a time i konkurentnosti i ekonomičnosti proizvodnje, kao i dodavanja vrednosti proizvodu kroz preradu. Organizatori pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju predavanjima.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMasne mrlje posledica remonta brane u Parmencu (FOTO)
Sledeći članakJeep i Fiat po izuzetnim akcijskim cenama

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here