Projektom “Kino-eko“ počinje ovogodišnji Filmski i video program UG “Nadežda Petrović“

0
110

ČAČAK – Ovogodišnja sezona Filmskog i video programa Umetničke galerije “Nadežda Petrović“ biće otvorena večeras prezentacijom projekta “Kino-eko“.

Gost galerije biće Ivan Velisavljević, veliki poznavalac filma i deo tima Akademskog filmskog centra u Domu kulture Studentski grad.

Program i projekcija će se održati u suterenu Galerije “Risim“, u malom alternativnom filmskom kutku u kojem ćemo ove sezone nastaviti da gledamo nekomercijalni film i video, uz razgovor sa autorima i teoretičarima. Ulaz je, kao i prethodnih sezona, slobodan. Hvala Ministarstvu kulture i informisanja koje nam svojom podrškom omogućava da već skoro deceniju realizujemo ovaj program – kaže urednik programa Predrag Živković.

“Kino-eko“ je filmska radionica ekološkog i antropološkog filma namenjena studentima, koju realizuje Akademski kino klub Doma kulture Studentski grad (AKK DKSG). U dosadašnja dva izdanja radionice, na Staroj planini i u Malom Iđošu, studenti su imali priliku da se informišu o bitnim temama vezanim za zaštitu životne sredine, odnosno o ekološkim problemima, ali i da se upoznaju sa načinom života u ruralnim područjima Srbije i da o tome snime dokumentarne i eksperimentalne filmove. Neki od polaznika po prvi put u životu našli su se iza kamere, kao autori filmova, a ipak, neki od tih filmova prikazani su i nagrađeni na važnim festivalima u zemlji i regionu. Na projekciji će biti prikazani i filmovi mladih Čačana, polaznika radionice.

Program:
1. Sklad, r. Katarina Bugarin
2. Lutanje, r. Uroš Drobnjak
3. U Dojkinci sve ima, Julijana Stefanović
4. Sve naše neuroze, r. Nina Ćirica i Milica Gavrilović
5. 3 godine 2 meseca i 1 dan,
r. Nikola Nikolić i Nikola Topalović
6. Voda, r. Katarina Sapun
7. Pričaj mi, r. Dunja Janićijević
8. U senci, r. Filip Tasić
+ film iznenađenja

Projekcije počinju u 20 sati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakMladić (17) se survao niz liticu i upao u Moravicu, u teškom stanju primljen u čačansku bolnicu
Sledeći članakNovi domaći triler na filmskom repertoaru Doma kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here