“Pronađen put za izvoz srpskih proizvoda u Rusiju“

2
1000

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je „pronađen put za izvoz srpskih proizvoda u Rusiju“ i objasnio da roba „ide preko Turske i nekih baltičkih zemalja“.

Nedimović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je otklonjen i problem s izvozom jabuka, a da je u prethodnih mesec dana Srbija izvezla više jagoda nego u istom periodu prošle godine.

Ministar je ocenio da su trenutna dešavanja na tržištu hrane u svetu dečja igra u odnosu na ono što će biti za šest meseci ili za godinu dana, zbog čega je, po njegovim rečima, potrebna budnost svih institucija u Srbiji.

On je podsetio da su donete tromesečne kvote za izvoz.

Moramo da balansiramo, ne sme da se dogodi da bude da smo proizveli, a mi da nemamo. U Srbiji mora da bude svega i da imamo dovoljno za komšije na ‘Otvorenom Balkanu’ – rekao je Nedimović.

On je kazao da za desetak dana počinje žetva pšenice i da očekuje da će Srbija, u zavisnosti od meteoroloških uslova, imati „bar tri miliona tona prinosa, dovoljno za ceo Balkan“.

Srbija potroši 1,3 do 1,5 miliona tona (pšenice) i za hleb i za sve ostalo, ostalo ide u izvoz – naveo je.

Nedimović je rekao i da je počela žetva ječma i da će prinos biti „bolji od desetogodišnjeg proseka, ali ne i rekordan“.

Izvor: Beta

Prethodni članakAuto naleteo na ženu dok je prelazila ulicu u centru Čačka, poginula na licu mesta
Sledeći članakRužić: Neće biti nadoknada časova zbog dojava o bombama

2 KOMENTARA

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here