“Prosečan račun za struju biće uvećan za manje od 200 dinara“

5
321

Prosečan račun za struju posle poskupljenja koje je najavljeno za 1. septembar biće uvećan za nešto manje od 200 dinara, kaže državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Zoran Lakićević.

On je za Tanjug rekao da je povećanje od 6,5 odsto na račun od 3.500 dinara, što je prosečan račun u Srbiji – manje od 200 dinara.

Kada računate povećanje cene struje gledate koliko možete sredstava da finansirate projekte razne, druge koji sve ovo doprinose i iz tog razloga ministarka rudarstva i energetike je rekla da bi bilo potrebno veće povećanje jer nam je potrebno veće ulaganje – istakao je Lakićević.

Naravno da bi bilo bolje i održivije da je povećanje malo veće, zaključio je on.

Izvor: Tanjug

Prethodni članak“Klavirsko nebo“ na zatvaranju “Karusela“
Sledeći članakVeče Luke Andrića, najbolji pojedinac na terenu u pobedi Srbije nad Češkom

5 KOMENTARA

  1. Ljudi dragi ne nasedajte bombastičnim tekstovima kao ovaj od Rada. Kako reče „ovo nije tačno“ pade mi mrak na oči. Dokle? pitah se. E kad sam pročitao komentar i video da je Radova računica povećanja suma sumarum „užasnih“ 350 do 380.din, laknu mi. Pa to je manje od paklice najeftinijih cigara,ili 2 kafe u restoranu. I na kraju pljunuh na Radov komentar, a tako ću i na sve glupe komenrare. Neću ničim da maltretiram mozak.

  2. E jesi Rade ekspert. Baš si izračunao, analizirao. Te fiksni troškoi, te pdv, te akciza te ovo te ono. Sve parametar do parametra. I ja sam očekivao da po tvojoj računici to povećanje u najmanju ruku bude 1.000 din. Kad ono oko 350 din. Zato Rade pusti da svako radi svoj posao. I ti tako.

  3. Racunica nije tacna. Naknada za obnovljive izvore energije je povecana za 0,35din/kWh. To za prosecnog potrosaca sa akcizom i PDVom iznosi oko 145 dinara. Stos je sto se ova uredba primenjuje od 01. avgusta a povecanje cene elektricne energije od 01. septembra. Zbirno to ce iznositi cca 350 a ne 200 dinara. Radi se o poskupljenju u dva koraka kako bi se narod lakse prevario. Iz iskustva predhodnih poskupljenja jasno je da ce kWh poskupeti za 6,5% ali fiksni trosak za odobrenu snagu i troskovi snabdevaca ce poskupeti za veci procenat tako da ce to poskupljenje u zbiru iznositi oko 7,5% ako ne i vise. Kroz vece povecanje cene fiksnih troskova EPS se „osigurava“ u prihodnoj strani od eventualnog smanjenja potrosnje usled stednje gradjana u potrosnji. Suma sumarum ce dati uvecanje prosecnog racuna za 350 do 380 dinara.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here