Pune dve nedelje u Čačku nema novozaraženih koronavirusom; Kon: Vreme za ukidanje svih mera

2
617

ČAČAK – Svih 36 uzoraka koji su tokom protekla dva dana u Čačak stigli sa analize u laboratoriji “Vatreno oko“ u Beogradu, negativni su na kovid-19, s.aznajke Morava info

U Čačku pune dve nedelje nije zabeležen nijedan novi slučaj infekcije koronavirusom.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je danas da je Srbija na kraju epidemije virusa korona, da je došlo vreme za opuštanje i da se ukinu uvedene mere.

Došli smo do kraja, vreme je da se opuštamo i slažem se sa dr Nedstorovićem (Branimirom) da je vreme da se skinu mere. Samo treba da ostavimo distancu od jednog metra. Približavanje na manje od jednog metra nosi mogućnost zaraze od bilo čega što druga osoba ima, ne samo od virusa korona – rekao je Kon.

Izvor: Morava info

Prethodni članakVozači, oprez! Radovi na deonici auto-puta od Preljine do Savinca
Sledeći članakDJB izlazi na izbore: Bojkot je besmislen čin očajnih ljudi

2 KOMENTARA

  1. Na zvaničnom sajtu covid19 piše da je 28.5 bio 1 zaraženi u Čačku, znači da nije tačno da pune dve nedelje nema zaraženih.

    • Na zvaničnom sajtu covid19 u obzir se uzimaju i slučajevi kojima je korona virus potvrđen brzim testom krvi. Ta metoda je često nepouzdana i nije retkost da pravi bris pokaže da virusa u stvari nema. Zato na zvaničnom sajtu covid19 stoji da u Čačku ima 125 zaraženih, a u stvari ih je 99. U zbir su uvršteni i brzi testovi. Tako je i sa slučajem koji pominjete od 28.5.2020.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here