Radnici FRA štitili pogon od izvršitelja, stigla im kazna od 10.000 dinara!

2
556

ČAČAK – Radnici Fabrike reznog alata (FRA) koji nisu dozvolili sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona za proizvodnju kugličnih vretena moraće da plate kaznu od 10.000 dinara.

Ovu odluku doneo je Privredni sud u Čačku, a rešenje je potpisala sudija Dragica Urošević, koja vodi postupak izvršenja.

Sudsko rešenje doneto je 11. marta, a radnicima je naloženo da iznos od 10.000 dinara moraju platiti u roku od pet dana ili uložiti prigovor na ovakvu presudu.

U rešenju se navodi da je kazna izrečena “zbog ometanja sprovođenja izvršenja suda 25. februara“.

Kaznu od 10.000 dinara može da očekuje 59 radnika, budući da je Privredni sud podneo upravo toliko prijava.

Podsetimo, Industrijski sindikat FRA podneo je u januaru krivičnu prijavu Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal protiv sudije Privrednog suda u Čačku Dragice Urošević, postupajućeg sudije u postupku izvršenja u pogonu kugličnih vretena Fabrike reznog alata (FRA).

Prijava je, kako se navodi, podneta zbog sumnje da je sudija Urošević izvršila krivično delo, “jer je dopustila da se sprovede izvršenje nad objektom koji se nalazi pod zaštitnom uredbom Vlade Republike Srbije, rešenjem od 28. novembra 2015. godine“.

Specijalno tužilaštvo oglasilo se nenadležnim za ovaj slučaj, prosledivši prijavu Višem sudu u Čačku, koje je tužbu odbacilo.

Sudski izvršitelji do sada su 14 puta pokušali da uz asistenciju policije prinudno preuzmu pogon za proizvodnju kugličnih vretena, ali su radnici to svaki put sprečili.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačak 94 bez Đorđa Mićića putuje u Kragujevac na megdan Radničkom
Sledeći članakMilan Lukić i u naredne četiri godine na čelu Insitututa za voćarstvo

2 KOMENTARA

  1. Pa gde je bila zastitna uporava grada Cackoa, na otvaranju lidla…e koji su to foliranti

  2. Naprednjaci i tajkuni oce da otmu FRA i nema sramota od suda i policije ! Radnici pridruzite se protestu veceras nedajte da vas bagra jase i da otima ono sto ste vi gradili!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here