Radojević: Zdravstveni centar G. Milanovac bolje se kotira od čačanske bolnice

1
1031

ČAČAK – Predsednika Gradskog odbora Narodne stranke u Čačku Aleksandar Radojević izjavio je danas da Opšta bolnica više nije u grupi zdravstvenih ustanova koji su od strane Ministarstva zdravlja priznatije, a tome u prilog govori podatak da je broj postelja ostao isti koliko je bio u vreme postojanja Zdravstvenog centra.

Radojević kaže da je davno ukazivao na to da ne bi trebalo razdvajati Opštu bolnicu i Dom zdravlja, ali da njegov predlog, na šta je ukazivala i Evropska unija, nije prihvaćen.

Čačanska bolnica je dobila 527 postelja, a pokriva potručje od oko 188.000 stanovnika. Istovremeno Zdravstveni centar Gornji Milanovac na svojih 24.000 stanovnika dobio je 150 postelja. Dakle Zdravstveni centar Gornji Milanovac se u Vladi Srbije bolje kotira od Zdravstvenog centra Čačak – naveo je Radojević na konfereniji za medije.

Ističe da ako Vlada Srbije i Ministarstvo zdravlja svoje planove i raspodelu mreže prave na osnovu onoga što neka zdravstvena ustanova radi, od broja i kvaliteta pruženih usluga, stručnosti kadra, onda ovakva odluka ne treba da čudi.

Bolnica Čačak ili budući Zdravstveni centar Čačak izgubio je uslugu koja će biti jako važna u prevenciji malignih oboljenja žena. Obzirom da čačanska bolnica nema kadrova za to pregledi će se obavljati ovde, a uzorci će se slati u Zdravstveni centar Užice, jer je taj grad svoje kadrove sačuvao – naveo je Radojević.

On je podsetio da celokupan posao patologije u Čačku obavlja patolog koji je u penziji.

Iz penzije dolazi da obavlja nešto što je ključna delatnost jedne ozbiljno bolnice, uspostavljanju dijagnoza, malignih bolsti i onih svih procedura koje treba da ospore ili potvrde nešto što je maligno – rekao je Radojević.

Radojević je čestitao dr Miroslavu Sretenoviću na tome što je odlučio da prihvati mesto vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Čačak, dodajući da će mu trebati dosta sreće kako bi tu zdravstvenu ustanovu doveo u red.

On je rekao da su Narodna stranka i ceo Savez za Srbiju u kampanji bojkota predstojećih izbora, dodajući da je to jedini način da se dođe do slobode medija, javne reči, da se različite ideju iznesu u javnost i da se otvori polemika.

Pozvao je građane da uzmu učešće u ovoj kampanji, kao i da 26. aprila ne izađu na izbore.

Na pitanje novinara kako vidi najavu pojedinih grupa građana da će bojkotovati izbore, Radojević pozdravlja takvu odluku.

Izvor: MNA

Prethodni članakDve čačanske firme traže tri radnika
Sledeći članakMlađi pioniri Železničara osvojili memorijalni turnir “Dragan Cvetković Cvek“

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here