Radovanović: Kovid propusnice predstavljaju “šminkanje mrtvaca“, mera doneta prekasno

8
515

Uvođenje kovid propusnica na način na koji je to uradila vlast u Srbiji je simbolična mera koja neće uticati na učestalost oboljevanja, izjavio je epidemiolog Zoran Radovanović.

To je skandalozno kasno doneta mera i to je šminkanje mrtvaca – rekao je Radovanović u Novom danu na N1.

Osvrnuviši se na izjavu premijerke Ane Brnabić da “ne veruje u mere“, rekao je da je u pravu utoliko što ne veruje u onakve mere kakve je donela – “besmislene“.

Radovanović je ocenio da najveći deo populacije “nema predstavu koliko je tragično ono što se dešava u ovom petom talasu“.

Nije više u pitanju da li će vlast da se ponaša državnički ili politikantski, ovo je pitanje masovnog ubistva i koliko dugo će to da se toleriše – rekao je doktor.

On smatra da se prvo ne uvode mere “da se ne iritiraju građani – a to što umiru nema veze“, a onda se donese besmislene mere.

Prema njegovim rečima, sad je za mere ključno kako će da utiču na rejting vlasti.

Izvor: N1

Prethodni članakU Čačku svaka treća testirana osoba ima koronu
Sledeći članakBorbu sa koronom izgubili Čačanka i dvojica Ivanjičana

8 KOMENTARA

 1. Bravo doktore ovo je masovno ubistvo. Besmislene, zakasnele mere koje nece promeniti nista. Bojim se da ce i deca poceti da umiru a ovi mali djaci ce i dalje ici u skolu.

 2. Za ovu situaciju najviše su krivi raznorazni doktori. A među njima je i ovaj. Jer da ih nije bilo da unose zabunu, doduše među gluplje, drugu bi pesmu mi pevali. I sigurno ne bi bilo izveštaja o smrti. O zaraženim da, ali o mrtvim ne. Garantujem. Zato, molim vas, ne prenosite njegovo mišljenje. Ne silazi sa tv.

  • Slažem se sa Vama. Doktor Radovanović je epidemiolog, lekar, profesor Medicinskog fakulteta, a sada u penziji.
   Star je čovek. Zato se od njega ne očekuje da kao lekar istrči u prve borbene redove, ali se očekivalo da tokom cele ove epidemije savetima, iskustvom pomaže radu svojih kolega, a takodje savetima pomogne svom narodu.
   Ovako….istupa kao politikant, a ne kao lekar. Da, i širi smutnju, uostalom kao i celokupna opozicija u Srbiji, što joj ne služi na čast ( mislim i na tzv.levi i na tzv.desni, spektar opozicije ).

  • Da ti dam drugi komentar na taj glupavi prvi. Da su vise pustali ovog doktora i da su ga slusali ne bismo dosli u ovakvu situaciju. Zato cuti i ne palamudi kad ne znas!

    • I teba da stavis upitnik umesto imena er je tvoja napisana recenica potpuno besmislena. Niti znas sta si hteo ili htela da napises, niti to ima poentu. Ali tako se vi bez logike i smisla i odnosite prema kovidu i upravo je sva vasa antivakserska demagogija kao ovo tvoje prazno lupetanje u jednoj recenici.

     • Dobro znam sta sam hteo ili htela.Ovaj doktor sve vidi negativno umesto da se potrudi da pomogne svojim znanjem (ako nije izvetrilo)u borbi protiv ove napasti.Ne pripadam antivakserima,vakcinisan ili vakcinisana sa sve tri doze po preporuci nasih heroja u belim mantilima.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here