Radovi na “Moravskom koridoru“ od Čačka do Pojata najverovatnije počinju ove godine

2
326

ČAČAK – Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović rekla je da veruje da će ove godine početi radovi na izgradnji Moravskog koridora, odnosno autoputa od Čačka do Pojata.

Zorana Mihajlović u Lađevcima

Projektnu dokumentaciju smo najvećim delom završili, počeće i eksproprijacija zemljišta i kad zaključimo i ugovor o finansiranju mogu da počnu radovi, moguće već u trećem kvartalu ove godine – rekla je Mihajlović, a saopštilo ministarstvo.

Ona je najavila da će u infrastrukturu i opremanje Aerodroma „Morava“ biti uloženo oko 8,5 miliona evra, kako bi od 28. juna mogli da sleću prvi avioni u Lađevce.

Prošle nedelje je napravljen ključni korak da Aerodrom ‘Morava’ počne da funkcioniše i on je već sad praktično civilno-vojni aerodrom, a razmislićemo da obeležimo taj početak možda i nekim aero-mitingom, civilnih i vojnih aviona – rekla je Mihajlović.

Po završetku prve faze ulaganja razgovaraće se, kako je rekla, o tome kako da se dalje razvija kargo segment, kako bi iz tog kraja Srbije moglo lakše da se izvozi.

Izvor: Beta, Morava info

Prethodni članakIN MEMORIAM: Ljubica Buba Spasić, profesorka Gimnazije
Sledeći članakTežak poraz Borca u Ivanjici

2 KOMENTARA

  1. Ima li ko da sme da pisne da je Civilni deo aerodroma Morava na teritoriji grada Cacka, cela uprava grada cuti, …

    Ovi o turizmu na Lav tv, su sve fantomi, ona Violeta ne zna zena,onaj Trnavac ne zna covek temu…
    Zovnite onog coveka Slobodan Cvorovica, covek se ipak zalaze za turizam na zrelim osnovama….

    • Zalaže se finansijskim ucenama, nipodaštavanjem univerzitetskih profesora, praznim i neposecenim kineskim novim godinama, kao i gradom punim turista koje dovodi u poslednjih 10 godina! Polako Čvorak, učene su krivično delo, pripremi se!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here