Radovi na platou kod “Partizanke“ kao deo uređenja centralne gradske zone

11
923

ČAČAK – U centru grada u toku su radovi na parternom uređenju platoa ispred robne kuće “Partizanka“. Reč je o jednom od segmenata uređenja centralne gradske zone, koje, pored ovih, podrazumeva i radove na sanaciji donjeg platoa Gradske rupe, kao i povezivanje gradskog šetališta sa platoom ispred Gradske Biblioteke, čime će se ovaj deo u celosti pretvoriti u pešačku zonu.

Vrednost ovih radova iznosi 32 miliona dinara, a rok za završetak je 120 kalendarskih dana.

Sa onim što smo uradili prethodnih nekoliko godina, pre svega mislim na uređenje gornjeg platoa iznad Gradske rupe, pored “Pelivana“, zatim kupovinom zgrade “Halk“ banke za potrebe Centra za socijalni rad i Grada Čačka, uređenje Rimskog trga, kao i prostora ispred i iza Doma kulture, stvorili smo osnove da nastavimo sa rekonstrukcijom gradskog jezgra, koje će, kada budu kompletirani svi planirani radovi, imati potpuno novi izgled – rekao je gradonačelnik Čačka Milun Todorović, napomenuvši da je u već izvedene radove uloženo skoro 60 miliona dinara.

On je ovom prilikom napomenuo da bi već tokom ove godine trebalo da počne uređenje nove centralne pešačke zone u gradu.

Plan je da deo Ulice župana Stacimira (od Ulice hajduk Veljkove do Ulice gospodar Jovanove) postane pešačka zona, a završetak uređenja centralne gradske zone očekuje se izgradnjom i postavljanjem spomenika županu Stracimiru na Gradskom trgu – rekao je Todorović.

On je naglasio i da je u završnoj fazi eksproprijacija objekata pored Rimskih termi, kako bi se ka njima obezbedio ulaz i sa gradskog šetališta.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPovećan broj novozaraženih u Čačku
Sledeći članakU junu koncert grupe “Smak“ na Gradskom trgu u Čačku

11 KOMENTARA

 1. Izvinite gospodo ali ko da radi kad je sve manje građevinsca.Treba naci firmu koja je sposobna da to sve uradi.Ratko Mitrovic i Stabark sve da postignu.

 2. Kada ce se probijati ulice koje su u planu, pogotovu one koje treba da rasterete saobracaj iz centra?
  Sta je sa mostom preko morave?
  Kada ce se probiti ulica Stevana Prvovencanog i resiti ono ruglo i smece koje se baca kod gvozdjarevih zgrada?

 3. Da se ja pitam u setaliste treba pretvoriti se od kruznog toka kod solida do gimnazije.
  Problem je samo sto u Cacku sve mnogo sporo ide.
  Nisu u stanju jednu ulicu da naprave u roku.
  Ne znam sta se ceka sa probijanjem ulica koje su u planu za sirenje grada.
  Mora mnogo brze da se radi, tu je nas najveci problem.
  Bazen ce verovatno biti zavrsen za pet godina.
  Ulice takodje treba da se krpe i popravljaju a ne samo pred izbore.
  Od gradske rupe mogu da naprave remek delo ako su pametni.
  U ono ruglo niko godinama nije nista ulozio.

  • Sa probijanjem ulica ide sporo, jer sporo ide resavanje imovinsko-pravnih odnosa. Slažem se da treba da se plati svakom ko ima zemljište ili objekat koji se nalazi na trasi buduce ulice. Ali lično znam ljude koji su imali toliko ne realne zahteve na Ulici 10, kao da im se objekti nalaze u Beogradu. Iz to, većina tih objekata je nelegalna, tako da formalno pravno samo je dobra volja gradske vlasti da takve objekte isplaćuje.

  • Kako misliš da je pešačka zina ako se ulicom Ž. Stracimira odvija saobraćaj?Sada više neće bitu saobraćaja od Gimnazije do ul. H. Veljka.

 4. Dok u Cacanskoj bolnici nema od wc papira do pelena Milun nastavlja da behatonira, ipak se na behatonu uzima najveci novac !

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here