Raspisan književni konkurs “Pesma o Čačku“ za 2024. godinu

0
202

ČAČAK – Alternativna radionica “Reč“ raspisala je peti pesnički konkurs “Pesma o Čačku“. Tema ovogodišnjeg konkursa je “Ono, što ne prima smrt… Znači, besmrtno je“.

Konkurs je otvoren do 1. juna 2024 godine. Za pobednika konkursa, odnosno autora najbolje pesme, o čemu će odlučivati žiri, obezbeđena je novčana nagrada od 50.000 dinara.

Rezultati konkursa biće objavljeni na Fejsbuk stranici “Konkurs – Pesma o Čačku“.

  • Nakon četiri uspešno održana konkursa, u peti jubilarni krećemo uz podršku pesnika Matije Bećkovića, Ljubivoja Ršumovica i Pera Zupca, kao i novinara Branka Stankovića, koji će biti članovi žirija uz naše Čačane Dragu Gavrilović i Slobodana Nikolića. O našem gradu će pisati pesnici iz Srbije kao i iz celog ex-yu regiona. Dosadašnji pobednici konkursa su Sreten Bošković iz Čačka, Lazar Bukumirović iz Bresnice, Nikica Banić iz Inđije i Goran Labudović Šarlo iz Vrbasa – izjavio je organizator Darko Mlađenović.

On je izrazio veliku zahvalnost čačanskim preduzećima koji su pokrovitelji ovogodišnjeg konkursa: “P.S. fashion“, “Prohrom“, “Steftrans Pro Logistics“…

Sve informacije o konkursu mogu se pronaći na Fejsbuk stranici – “Konkurs Pesma o Čačku“.

Uslovi konkursa:

  • Poslati tri neobjavljivane pesme na srpskom jeziku
  • Najmanje jedna pesma mora biti na zadatu temu
  • Poslati pesme u wordu, veličina fonta 12, koristeći slova č, ć, ž, š, ćiriličnim ili latiničnim pismom.
  • Pesme potpisati šifrom
  • U drugoj koverti napisati razrešenje šifre sa podacima: ime i prezime, adresa stanovanja, broj telefona i elektronska adresa.

Poslati radovi treba da budu tačno adresirani. Obe koverte, jedna sa radovima a druga sa podacima, treba da budu u trećoj koverti bez podataka o pošiljaocu (po jedan primerak). Žiri dobija samo koverte sa radovima, a koverte sa podacima se ne otvaraju osim pobedničke pesme. Radovi se ne vraćaju. Nepravilno adresirane pošiljke gde se vidi pošiljalac mogu biti diskvalifikovane.

Adresa za slanje je:
Alternativna radionica “Reč“
Konkurs – Pesma o Čačku
Ulica Miloša Ćosića 14
32000 Čačak

Izvor: Morava info

Prethodni članakPovećane marže trgovcima goriva sa 13 na 16 dinara po litru
Sledeći članakČačak prestigao Gornji Milanovac po visini prosečne plate, značajan pad proseka u Lučanima

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here