Raskinut ugovor sa firmom koja je gradila fiskulturnu salu u Bresnici, posao preuzima “Univerzal“

10
2581
Foto: Arhivski snimak

ČAČAK – Grad Čačak raskinuo je ugovor sa firmom iz Lazarevca koja je bila izvođač radova na gradnji fiskulturne sale u školama u Bresnici i Donjoj Trepči.

Prema rečima gradonačelnika Miluna Todorovića, ugovor je morao biti raskinut zbog, kako je naveo, izuzetno neprofesionalnog odnosa ove firme i probijanja svih zadatih rokova.

Naš “Univerzal“ je dobio nastavak izgradnje fiskulturne sale sa trpezarijom u školi “Đeneral Marko Katanić“ u Bresnici. Očekujem da će se u narednih nekoliko meseci taj projekat konačno završiti. Takođe, očekujem i javni poziv za izgradnju fiskulturne sale u Donjoj Trepči, gde je radio isti izvođač iz Lazarevca. Napominjem da smo od te firme naplatili sve obaveze po garanciji koje smo imali – naveo je on.

Todorović je podsetio da je osnovna kvalifikacija na javnom pozivu osnovna najniža cena koju da neki ponuđač.

Ovaj izvođač je bio veoma nekorektan, neposlovan, izuzetno loš i nikada više, barem dok sam ja na poziciji gradonačelnika, neće dobiti posao u Čačku. To je firma “Bauvesen“ iz Lazarevca i svi treba da znaju da su to neodgovorni, katastrofalni, neprofesionalni izvođači. Međutim, mi ne možemo da utičemo na to, jer je zakon veoma jasan kada su u pitanju javne nabavke – istakao je gradonačelnik.

Izgradnju sportskih sala u Bresnici i Donjoj Trepči finansiraju Grad Čačak i Ministarstvo privrede.

Todorović je najavio i da će sledeće nedelje biti raspisan javni poziv za izgradnju fiskulturne sale za Ekonomsku školu i kontaktne sportove.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObradović: Prvi sam javno rekao da je Dijana Hrkalović lice mafije u vrhu vlasti
Sledeći članakTrojkaški rafal Hantera Hejla za pobedu Borca nad Megom

10 KOMENTARA

  1. To je dokaz koliko ste sposobni i koliko radite posao za šta vas plaćamo!Da je BILO KO od vas iz Opštine na 5 minuta ukucao tu firmu na pretraživaču video bi da ta firma duguje preko 100 miliona,da je na crnoj listi ministarstva,da im je gazda osudjivan za privredni kriminal,da je više puta menjala ime…..i još puno toga!!!
    Ovo je dokaz kako vi vodite naš krad i kako se ponašate sa našim novcem!

  2. Zalosno je sto poslove u nasem gradu dobijaju ovakve firme ,a grad Cacak ima puno firmi koje placaju poreze ovom gradu iako radove izvode van ovog grada.Da ste se malo ozbiljnije raspitali ,a postoje zvanicne firme koje imaju bazu podataka o svim privrednim subjektima u Srbiji ,jedna od njih je INFOPOINT,videli biste o kakvoj navodno firmi je rec.
    Zalosno zaista.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here