Raspisan konkurs za prijem u vojne specijalce, početna plata 220.000 dinara

3
895

Odred vojne policije specijalne namene Kobre i 72. brigada za specijalne operacije raspisali su konkurs za sve zainteresovane mladiće i devojke do 30 godina starosti koji žele da zasluže mesto u stroju tih elitnih jednica, a početna plata biće 220.000 dinara.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da će početna plata vojnih specijalaca koji uspešno savladaju selektivnu obuku iznositi 220.000 dinara.

Kandidati koji zadovolje propisane opšte i posebne uslove konkursa biće upućeni na odgovarajuća medicinska testiranja i psihološke procene, a zatim i na provere fizičkih sposobnosti.

  • Nakon ispunjavanja rigoroznih zdravstvenih, psiholoških i bezbednosnih kriterijuma, kandidati će biti upućeni na selektivnu obuku, koja se sastoji iz više eliminacionih faza. Najuspešniji među njima dobiće priliku da stupe u profesionalnu vojnu službu u jednu od dve pomenute specijalne jedinice, na određeno vreme, u trajanju od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period do tri godine i njegovog kasnijeg obnavljanja – navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Napominje se da se na konkurse mogu prijaviti i kandidati koji nisu završili vojnu obuku sa oružjem, s tim što će, pre upućivanja na selektivnu obuku, morati uspešno da savladaju osnovnu vojnu obuku.

Mesto rada budućih pripadnika 72. brigade za specijalne operacije je u garnizonu Pančevo, dok će budući pripadnici Odreda Vojne policije specijalne namene Kobre raditi u Beogradu.

  • Dinamična i izazovna obuka, usavršavanje i rad sa najsavremenijom opremom i naoružanjem budućnost su onih koji stanu u stroj ovih elitnih sastava Vojske Srbije – ističe se u saopštenju.

Konkurs za prijem u specijalne jedinice Vojske Srbije otvoren je do 31. jula 2024. godine, a zainteresovani kandidati detaljne informacije o konkursu za prijem u specijalne jedinice mogu pronaći sajtu ministarstva.

Izvor: RTS

Prethodni članakUhapšena dvojica Rumuna, pokušali da opljačkaju 72-eg Čačanina
Sledeći članakPlanska isključenja struje za prvi dan jula

3 KOMENTARA

  1. Samo specijalci i mogu da budu u specijalizovanim jedinicama… Rigorozne kriterijume nema ko da zadovolji a i da ima, odakle! Rado ide Srbin u vojnike, dva ga vuku a trojica tuku.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here