Raspisani konkursi za prijem 366 čačanskih mališana u vrtiće

0
398

ČAČAK – Predškolske ustanove “Moje detinjstvo” i “Radost” iz Čačka, raspisale su danas konkurse za prijem 366 mališana u vrtiće na gradskom i seoskom području, a koji će biti otvoreni 15 dana od dana stupanja na snagu Odluke o ukidanju vanrednog stanja.

Predškolska ustanova “Moje detinjstvo” upisuje 103 mališana na gradskom i 71 na seoskom području, dok ustanova “Radost” na gradskom području upisuje 192 deteta.

U obe predškolske ustanove upisivaće se deca rođena od 1. marta 2014. do kraja februara 2020. godine.

Podnošenje zahteva za upis dece u celodnevni boravak vrši se na osnovu Zahteva za upis deteta koji popunjava roditelj, odnosno drugi zakonski zastupnik na jedinstvenom obrascu koji se može preuzeti na portalu E uprava www.euprava.gov.rs ili na sajtovima ustanova www.mojedetinjstvo.edu.rs i www.radost.edu.rs.

Zahtev za upis deteta može se preuzeti i neposredno, po prestanku vanrednog stanja u upravama ove dve ustanove svakog radnog dana u vremenu od 09:00 do 17:00 časova.

Uz zahtev za upis deteta podnosi se obavezna dokumentacija i dodatna dokumentacija koja zavisi od statusa roditelja/drugog zakonskog zastupnika i/ili deteta.

Zahtev za upis deteta se može podneti elektronskim putem, na linku www.euprava.gov.rs, gde je objašnjen način i postupak popunjavanja elektronske prijave, ali i lično u ustanovama 15 dana od stupanja na snagu Odluke o ukidanju vanrednog stanja.

Izvor: MNA

Prethodni članakBrnabić: Na molbu Vučića Vlada povlači odluku o informisanju tokom vanrednog stanja
Sledeći članakLučanska vojna fabrika donira 10 miliona u fond za borbu protiv korone

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here