Razjedinjeni: Čačanska opozicija sa tri različita mesta o bojkotu gradske Skupštine

5
622

ČAČAK – Predstavnici čačanske parlamentarne opozicije odlučili su da do daljnjeg bojkotuju rad gradske Skupštine. Svoju odluku o tome oni su saopštili ranije, ali danas su je obrazložili sa tri različita punkta u gradu.

Bez predstavnika opozicije: U skupštinskom radu učestvovali samo odbornici vladajuće većine

Najpre su predstavnici odborničke grupe Nove Srbije ispred zgrade Gradske uprave progovorili o razlozima bojkota parlamentarnog rada. Šef odborničke grupe Miloš Marić taksativno je nabrojao nekoliko, kako se izrazio, afera aktuelne vladajuće garniture u gradu na Moravi, navodeći da je njihovo nerešavanje bilo ključno za odluku o bojkotu.

On je istakao da je “Nova Srbija ponovo na ulici“ i da ta stranka podržava građanske proteste u Čačku i državi.

Nova Srbija je uvek bila uz narod. Mi smo 20 godina činili vlast u ovom gradu. Naravno, kao i svi koji rade i mi smo grešili, ne kažem da je sve bilo idealno, ali se ponosimo onim što smo uradili u Čačku. Da je u vreme naše vlasti na ulici protestovalo deset puta manje ljudi nego što ih ima sada, mi bismo poslušali glas naroda i raspisali bi izbore. Podržavamo proteste i kao i do sada ćemo biti uz svoj narod – rekao je Marić.

Uvek uz narod: Odbornici Nove Srbije ispred zgrade Gradske uprave

Odbornik ove stranke Milan Draškić rekao je da će Nova Srbija osim skupštinskih zasedanja bojkotovati i rad skupštinskih radnih tela.

Violeta Marković iz GG “Za napredniji Čačak – Dr Aleksandar Radojević“ izjavu medijima dala je ispred sale KUD “Žele“, u kojoj je održana sednica gradske Skupštine. Prema njenim rečima, u Čačku su odavno urušene sve institucije, a opozicija ima jedinstven stav o bojkotu parlamenta.

Nas su građani koji iz vikenda u vikend demonstriraju na ulicama pozvali da napustimo republički i lokalne parlamente. Ovo je samo odgovor građanima da smo shvatili poruku i da ne želimo više da učestvujemo u skupštinskom radu, jer to više nema smisla – navela je Marković.

Ona je izrazila uverenje da niko iz odborničke grupe koju predstavlja neće preći u redove vladajuće većine.

Naposletku, u svojim stranačkim prostorijama konferenciju za novinare održali su i odbornici Dveri. Šef odborničke grupe Aleksandar Tanasković odluku o bojkotu rada parlamenta obrazložio je stavom da ta stranka, kako se izrazio, više ne želi da bude fikus u skupštinskoj sali, u kojoj se, prema njegovom mišljenju, više ništa ne odlučuje, niti se raspravlja o najvažniji pitanjima za grad.

Vlast u gradu je odlučila da se politika vodi na nekim drugim mestima, a ne u zvaničnim institucijama ovog grada i države. To su zatvoreni tajkunsko-kriminalno-politički krugovi, mi otvoreno sunjamo na to, gde se praktično odlučuje da li je gradonačelnikobva zgrada izgrađena po urbanističkim uslovima i ima li sprat više. Oni tvrde da je sve u redu, a mi tvrdimo da nije. I da se čovek koji je to dozvolio nalazi u dubokom sukobu interesa, jer je istovremeno arhitekta koji radi za gradonačelnika, i čovek koji donosi planove, i čovek koji usvaja žalbe – rekao je, pored ostalog, Tanasković.

Odvojeni nastup opozicije loša poruka za građane: Odbornici Dveri u stranačkim prostorijama

Na opasku novinara da je indikativno to što tri različite opozicione političke grupacije nastupaju na tri različita mesta, a ne zajedno, Tanasković je rekao da je i njegovo mišljenje da to nije dobra poruka za građane.

Podneli smo inicijativu zajedničkog nastupa opozicije, ali očigledno u ovom trenutku nema razumevanja za takav stav ili postoje određene nedoumice. Očekujemo od svih odgovore, a nakon toga ćemo znati šta je čija namera – zaključio je Aleksandar Tanasković.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZbog gripa zabranjene posete bolnicama, osim ako niste Vučić, on može i bez maske
Sledeći članakOdbornik Dveri pristupio vladajućoj većini

5 KOMENTARA

  1. Svaka cast Setac..Tacno gde je doktor verovatno sa Jeremicem..Pregovara covek ..A Violeta pametnica ..Joj tesko ga nama….Koliko li lica ima ova zena…

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here