Rekonstruisana zgrada Udruženja gluvih i nagluvih u Čačku

0
364

ČAČAK – Zahvaljujući sredstvima koja su obezbedili grad Čačak, jedna britansko-srpska humanitarna organizacija i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, u proteklih godinu i po dana izvršena je rekonstrukcija objekta u kom je smeštena Međuopštinska organizacija gluvih i nagluvih.

Zamenjen je krov, uređene unutrašnje prostorije, zamenjeni prozori, a na zidovima sa spoljne strane postavljena je izolacija čime je poboljšana energetska efikasnost.

Predsednica Međuopštinskog udruženja gluvih i nagluvih u Čačku Zorica Petković izjavila je da će članovi imati mnogo bolje uslove, a nada se da će ih dolaziti još više.

Ovde svi mogu da dođu i da se bave raznim aktivnostima. Možemo organizovati takmičenja u pikadu, šahu, gledati televizor, organizovati druženja – istakla je Petković.

Sekretar Međuopštinskog udruženja ghluvih i nagluvih u Čačku, Ljiljana Bubonja, kaže da udruženje broji oko 400 članova u celom Moravičkom okrugu, ali da je samo jedan broj njih aktivan.

On je podsetila da je objekat u kom je udruženje smešteno izgrađen davne 1970. godine i da do sada nije bilo ozbiljnih ulaganja u rekonstrukciju.

Sada je uloženo oko 4.000.000 dinara, što je za jedno udruženje veliki iznos. Dobili smo nov krv, jer stari prokišnjavao. Urađena je spoljašnja izolacija, a plan je da se izvrši i izolacija tavanice i međuspratnih podova – istakla je Bubonja.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, izjavio je da je lokalna samouprava u rekonstrukciju objekta uložila 1.500.000 dinara.

Prostor je sada baš onako kako dolikuje i aktivnošću članova udruženja vidimo inkluziju na delu – naglasio je Todorović.

Prema njegovim rečima, u planu je rekonstrukcija podstanice za grejanje.

Izvor: MNA

Prethodni članakOštrije kazne od 1. decembra: Za dva kilograma marihuane i do 10 godina zatvora
Sledeći članakKoncert Jelene Tomašević u Domu kulture

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here