Rekonstrukcija atletske staze biće okončana sledeće sedmice

12
874

ČAČAK – Rekonstrukcija atletske staze u Čačku bliži se samom kraju i u potpunosti će biti okončana sredinom sledeće sedmice, ukoliko dozvole vremenske prilike, kažu u Sportskom centru “Mladost“.

Direktor ove ustanove Miloš Stevanić precizirao je da je ostalo da se uradi još jedan završni sloj, nakon čega će uslediti obeležavanje same staze i unutrašnjih borilišta.

Obeležavanje rade stranci i za taj posao su potrebna dva ili tri dana. Plan je da ovaj deo posla počne u utorak. Nadamo se da će nas poslužiti vreme – rekao je Stevanić u kratkoj izjavi za Morava info.

Vrednost rekonstrukcije atletske staze je 70 miliona dinara.

Izvor: Morava info

Prethodni članakZavršen prvi dan Sportskih igara mladih
Sledeći članakBivši fudbaleri Borca prekinuli štrajk glađu

12 KOMENTARA

  • U odnosu na 30 godina čekanja, par meseci kašnjenja u zimskom periodu je ništa! Činjenica je da je staza uradjena, a ti je omalovažavam koliko hoćeš, ne vredi, ona je tu

   • Ako je se čekalo 30 godina onda je valjda moglo na vreme da bude gotovo ili da se sačeka još malo lepše vreme da se uradi kako treba. Kada bi nešto radili za sebe ne bi pričali da je to nekoliko meseci već bi gledali na vreme da uradite. Ali ova vlast nijednu stvar nije završila na vreme. Ako neko zna neka napiše šta je završeno na vreme ili sa kašnjenjem ispod tri meseca.

    • Ova vlast je uradila više nego bilo koja u prethodnih 30 godina! To je činjenica i to vas mnogo boli! Gradjevinska operativa, nije mogla da isprati toliki obim investicija. I još nešto, do gradske vlasti je da obezbedi sredstva, a radove izvode gradjevinske firme. Ni jednom kasnjenje radova nije bilo zbog ne izmirivanja obaveza od strane grada, bar to nije pisalo na ovim portalima (a pisalo bi da je do toga).

     • Činjenica je da niste naveli nijedan projekat da je završen na vreme ili sa kašnjenjem manjim od mesec dana. A od građevinske operative uvek isti dobijaju posao, pa počnite malo da šarate. Uzmite primer vrtića Poletarac koji je trebao da bude renoviran za 3 meseca a radilo se 15 meseci. Ili škola u Bresnici,gde se isto dosta kasni.

     • Jedino sto si u pravu za Hipodrom, je da bi bio ugašen a zemlja otišla za dug nekom privatniku za male pare. A siguran sam da znaš koja vlast je smislila takvu šemu, gde firmu dovedes do pred bankrot i onda za male pare je uzme neki tajkun. E ovde su se malo prevarili pa je grad to uradio i preuzeo dugove. Zato se toliko i napada taj postupak, jer je neko ostao bez planirane zarade. Tacno je da je grad opremio lokaciju, ali zar za to i ne služi lokalna samouprava? Za radnike ja ne znam koliko će biti zaposleno, ali znam da sigurno Nemci nisu pravili objekat od 45 hiljada kvadrata za 200 radnika. Ali opet, moraš imati malo znanja iz te oblasti, da bi znao, kako se pokreće proizvodnja (postepeno uz obaveznu probnu proizvodnju u trajanju od najmanje godinu do tri za svaki novi proizvod za novi model). A ako misliš da je mala plata od 400-500 evra za nekog ko je završio Gimnaziju i nema nikakvo iskustvo u proizvodnji, onda ovom gradu ide mnogo bolje nego sto vi zelite da predstavite.
      P.S. A šta ima loše ako neko iz Ivanjice ili Nisa dođje da radi u tu i preseli se u Cacak?

    • Od zapuštene blatnjave livade sto je nekad bio hipodrom, napravljena industrijska zona, sa jednom od svetski poznatih fabrika
     Domaća industrijska zona u Konjevicima, potpuno infrastrukturno opremljena
     Industrijska zona na lokaciji nekadašnjeg CERa, gde je smesteno 12 firmi (zasluga grada nije kao kod prethodne dve, ali značajna jeste)
     Ulica 10, sada Bulevar Vojvode Putnika (prvi deo) posle 30 godina izgrađena od nule, otkupljeno zemljište, projektovana i izgrađena…
     Veselina Milekica, Slavka Krupeza, Aleksandra Savica, Braće Kovačevića, Crvene armije, Danila Mitrovica Avrama, Gvozdena Paunovica, Radovana Jovanovića …seoskih puteva preko 150km…
     Zaštitni zid kod hale KK Borac
     Zaštitni bedem na Cemernici
     Bedem na Zapadnoj Moravi kod Zablaća
     Rekultivacija deponije u Prelicima
     Voda u Donjoj Trepči
     Kanalizacija u Trbusanima
     Rekonstruirano porodiliste
     Angio sala
     Zaposleno preko 300 medicinskih radnika u bolnicu (više nema nijedan lekar na birou u Cacku)
     Završen projekat za rekonstrukciju cele bolnice
     Gradska biblioteka
     Gradska skupstina
     Fiskulturna sala kod Zracka
     OŠ Ratko Mitrovic
     Vrtic Poletarac
     Proširen Vrtic Sunce
     Start Up, Naučno tehnološki park
     Rimski trg, prostor ispred zgrade Opstine, plato ispred i iza Start up-a, plato kod Pelivana…
     Zgrada Radničkog univerziteta
     Sve fasade na zgradama u vlasništvu grada u užem centru…
     Atletska staza
     Gradski bedem
     Plaža
     Kompleks Sportskog centra (Pomocni tereni, svi sa automatskim zalivanjem, teren sa vestackom travom, teren mini pič, tereni sa tartanom…)
     Rekonstruiran gradski park
     15 decijih igrališta
     To sve ostaje gradu, a izgradjeno za samo 4 godine. Da li je važnije sto je izgradjeno ili sto su neki od ovih radova kasnili par meseci? Bolje da si se zapitao, kako su ovi uspeli sve ovo da izfinansiraju, a prethodni nisu ni delić, a raspolagali su istim budžetom?

     • Da ne gubim vreme odgovoriću samo na prvu stvar koju ste naveli. Za tu firmu ugasili ste hipodrom, opremili teren, dali besplatno zemljište i infrastrukturu, dali stranom državljaninnu ime ulice, dali za svakog zaposlenog veliku svotu evra, zadužili grad. A dobili smo od obećanih 1000 radnika, možda 200, od 500 evra plate, možda 400, od zapošljavanja čačana, većina sa strane. Ali dobićemo i treće svečano otvaranje. U tome ste šampioni. Ostalo nisam ni čitao jer ste slagali na prvoj stavci.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here