Rekonstrukcija kanala za navodnjavanje gotova u avgustu, potom sledi njegovo zacevljenje

12
930

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je da bi u avgustu trebalo da bude završena rekonstrukcija kanala za navodnjavanje od Parmenca do Ljubić keja, za šta je grad dobio šest miliona evra bespovratnih sredstava iz Abu Dabi fonda.

On je istakao da su radovi u punom jeku i da su počeli pre godinu i po dana.

Planirano je da centralni deo kanala, odnosno kanal koji već 60 godina prolazi kroz Ljubić kej, bude zatvoren, odnosno zacevljen. Završavamo projektno-tehničku dokumentaciju za zacevljenje ovog dela kanala, a zatim sledi i treća faza – otvoren kanal od stočnog pijaca do uliva u reku Čemernicu – rekao je gradonačelnik.

On je ukazao na potencijalni problem na punktu gde se magistralni tok kanala za navodnjavanje susreće sa takozvanim C-kanalom, koji nije u funkciji još od šezdesetih godina prošlog veka.

Tu završavamo projekat za crpnu stanicu koja će koštati oko milion evra i to želimo da završimo ove godine. Onda smo rešili bezbednost stanara Ljubić keja i celog Ljubića kada su u pitanju potencijalne poplave. Tek onda ide druga faza – zacevljenje kanala – pojasnio je Todorović u izjavi za TV Nova.

On je istakao da se investicijom od šest miliona evra u kanal za navodnjavanje od Parmenca do Ljubić keja stvara mogućnost navodnjavanja oko 400 hektara plodne površine u mestima koji gravitiraju kanalu.

Izvor: Morava info

Prethodni članakObrenović: Prozapadna NATO opozicija u Zavetnicima vidi ozbiljnu pretnju
Sledeći članakKadeti Borca se poigravali sa vršnjacima iz Zvezde

12 KOMENTARA

 1. Verovatno je greškom navedeno da će crpna stanica koštati 60 miliona evra, Moguće, dinara…ceo projekat je šest miliona evra.

   • Tako je, Milun dok je tu, bice dobro. Jer se i do sada vidi, radi se, gradi se.
    Samo da covek ostane u Ca i naredni mandat, jer vidi i Vucic da covek ima rezultate, a i sposoban je za daleko vise i bolje.
    Napred Milune, podrska!

 2. Zar treba izbori da se raspišu da bi ti Milune nešto započeo? Ko će da odgovara za dosadašnje zagađenje, smrad od otpadnih voda, za to što je ljudima zdravlje ugroženo? Ko? Sramota šta smo dočekali, da se naše pare, bar mali deo, ulaže gde treba i obećava samo 10 dana pred izbore. Ko je ovde lud?

  • Konkretno ovaj posao je krenuo pre godinu ipo dana, i radovi se od tad izvode u kontinuitetu. Za tvoju informaciju, radovi su toliko vredni da niko pre njega u nazad 30 godina nije smeo ni da pomisli da krene u rekonstrukciju kanala, a ti samo nastavi da pljujes. Da ti nike njega, ni klackalicu ne bi videli na Keju

  • Vlade Kej je najobičnija Jeremićeva botina i Kej je video samo na slici. A na poslednje pitanje u tvom komentaru odgovor je jednostavan – TI.

 3. Dovoljno je voziti automobil po ulicama našeg grada i videti kakva je vlast. Sve ulice propale, pune rupa. Ova vlast je uvela i krpljenje rupa sa behaton kockama. A o opterećenosti vodovodne i kanalizacione mreže videli smo sve posle ove zadnje kiše. O parkiranju i gužvama nema potrebe da se priča. Svaki objekat koji su rekonstruisali ili pravili kasnio je po nekoliko meseci i koštao je mnogo više od realnog. O stranačkog zapošljavanju može knjiga da se napiše. O njihovom kadru dovoljno je uporediti imovinsko stanje pre stupanja na funkciju i sada. A diplome kriju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here