Rekonstrukcija OŠ “Ratko Mitrović“ kreće na početku školske godine, đaci se sele u Prehrambeno-ugostiteljsku

2
571

ČAČAK – U narednih 140 dana, učenici Osnovne škole “Ratko Mitrović”, nastavu će pohađati u prostorijama Prehrambeno-ugostiteljske škole (PUŠ), pošto je počela dugo najavljivana rekonstrukcija.

Foto: Čačanski glas online

Kako je rekao direktor OŠ “Ratko Mitrović“ Đuro Ceranić, već u utorak će na školskim vratima biti okačena obaveštenja detaljima, namenjena roditeljima i učenicima.

Prehrambeno-ugostiteljska škola je najbolje rešenje pošto se nalazi u istom delu grada kao i škola “Ratko Mitrović“ i prostorno može da zadovolji sve zahteve koji su neophodni da bi se nastava mogla nesmetan izvorditi – rekao je direktor OŠ “Ratko Mitrović” Đuro Ceranić.

Prema njegovim rečima, nastava će se izvoditi u drugoj smeni i to od 14 do 19 sati.

Deca koja dolaze iz Pravca Ovčar Banje, Pakovraća, Parmenca imaće organizovan autobuski prevoz do PUŠ. Što se tiče celodnevne nastave prvog i drugog razreda, ona će se izvoditi u izdvojenim odeljenjima u Parmencu i Pakovraću. U Parmencu će biti organizovana nastava za jedno odeljenje prvog razreda celodnevne nastave, a u Pakovraću za po jedno odeljenje prvog i drugog razreda – objasnio je Ceranić.

Rekonstrukcija škole trebalo je da počne u aprilu. Na pitanje zbog čega ona svega počenje pet dana pre početka školske godine, učesnici konferencije za novinare rekli su da je sve zavisilo od Kancelarije za javna ulaganja, koja je obezbedila oko milion evra za rekonstrukciju škole.

Radove će izvoditi konzorcijum preduzeća na čijem je čelu firma “Alfako“. Direktor ove firme Dragan Jović kaže da je dobijanje posla zavisilo od Kancelarije za javna ulaganja.

Tu se Grad Čačak nije mnogo pitao. Kancelarija za javna ulaganja je ta koja određuje kada će biti raspisan tender. Grad je uradio sve što je mogao da ubrza, ali konačnu odluku donosi Kancelarija za javna ulaganja – reko je Jović i naveo da je ugovorena cena radova nešto više od 95 miliona dinara

Prema njegovim rečima, glavni zadatak je poboljšanje energetske efikasnosti objekta, rekonstruisaće se kotlarnica, zameniti instalacija za grejanje, prozori, vrata, osvetljenje.

Foto: Čačanski glas online

Pomoćnik gradonačelnika Čačka Vladan Milić, problem jedino vidi u tome što će deca ići u popodnevnoj smeni, dodajući da je lokalna samouprava obezbedila prevoz učenika, kao i njihovu ishranu.

Na pitanje novinara da li je gradsko i školsko rukovdstvo razmišljalo tome da će neki roditelji možda imati negativan stav po pitanju ovakvog rešenja, Milić je kratko odgovorio da “su to uzeli u obzir, ali da će problemi biti rešeni“

Apelujemo na roditelje da shvate situaciju, do radova je moralo doći pre ili kasnije, a svakako nisu mogli biti odrađeni tokom jednog raspusta – reko je Ceranić.

Za rekonstrukciju škole sredstva su obezbeđena uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja.

Izvor. MNA, Morava info

Prethodni članakŠest radnih mesta u dve čačanske firme
Sledeći članakZapalio se pun autobus na autoputu “Miloš Veliki“, čačanski vatrogasci gasili požar

2 KOMENTARA

  1. O ljudi pa ima li iko normalan.
    Tri meseca skola prazna i kad treba deca u skolu vi renovirate.
    Pa koji su vam to planovi,da rofitelllji i autobus placaju,a prosek plate 25000.
    Dosta bre vase brige o deci….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here