Retrospektivna izložba “Umetnost i papir“, pred Čačanima više od 200 dela

0
283

ČAČAK – Ovog leta obeležava se 30 godina od pokretanja prve manifestacije “Umetnost i papir“ u Čačku, u kojoj je učestvovalo 318 umetnika iz 25 zemalja. Manifestacija je sada deo programa “Čačanske Rodne“, prve Nacionalne prestonice kulture.

Izložba “Umetnost i papir 2023“ otvara se u ponedeljak, 17. jula, u Kulturnom centru Čačak od 19:30. Publika će moći da pogleda retrospektivni pregled najznačajnijih umetničkih dela realizovanih od recikliranog materijala.

Na izložbi će biti predstavljeno oko 200 dela iz 14 zemalja, a biće prikazano još nekoliko stotina dela kroz foto i video prezentacije.

Izložbom “Umetnost i papir 2023“ organizator međunarodnog simpozijuma obeležiće tridesetogodišnju saradnju sa fabrikom hartije “Božo Tomić“ u Čačku, gde se u radnim prostorima realizovao ovaj projekat.

Deo ove izložbe su i radovi iz fundusa Međunarodnog festivala papira fondacije “Amateras“ u Sofiji. U okviru ove manifestacije organizovana je i tribina “Umetnost i papir“ sa gošćom Danielom Todorovom iz Bugarske.

Međunarodni simpozijum ove godine organizuje Centar za vizuelna istraživanja i razvoj vizuelne kulture “Krug“ u saradnji sa Fabrikom hartije ”Božo Tomić”, Kulturnim centrum Čačak i Narodnim muzejom Čačak .

Na simpozijumu će učestvovati više od 70 umetnika, od kojih će polovina doći iz inostranstva. Osnivač i umetnički rukovodilac Simpozijuma je Božidar Plazinić, slikar iz Čačka.

Smotra umetnosti u papiru održava se od 17. jula do 9. avgusta 2023. obuhvata međunarodni simpozijum, radionicu za produkciju umetničkih dela, četiri događaja, veliki broj inostranih učesnika i na stotine artefakata.

Izvor: Morava info

Prethodni članakPredsednik omladine Narodne stranke, Čačanin Lazar Paunović: Jeremićeva odluka sramotna!
Sledeći članakFormirana komisija za unutrašnji nadzor nakon što je Čačanka umrla od ujeda stršljena

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here