Roganović: Gde su službene beleške o utvrđenoj izbornoj krađi?

15
806

ČAČAK – Predsednik Gradske organizacije Dveri u Čačku Milan Roganović oglasio se saopštenjem povodom aktuelne političke situacije nakon održanih lokalnih izbora u Čačku.

Saopštenje prenosimo u celosti:

Već tri dana načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Nebojša Bežanić krije službene beleške u kojima su evidentirane sve izborne nepravilnosti i krađe koje su predstavnici svih pet opozicionih izbornih listi utvrdili uvidom u kompletan birački materijal. Načelnik Bežanić ne samo da je pobegao sa radnog mesta u petak veče kada je trebalo da dostavi kopije službenih beleški ovlašćenim predstavnicima opozicije, već ih do sada nije dostavio ni Gradskoj izbornoj komisiji, što je obavezan prema zakonu.

Jasno je da Bežanić pokušava da od javnosti sakrije dokaze o izbornoj krađi koja u potpunosti menja konačne izborne rezultate u Čačku. Bez svih tih nepravilnosti definitivno je većina glasova Čačana na strani ujedinjene opozicije. Od Gradske izborne komisije očekujemo da to konstatuje i da konačni izborni rezultati pokažu ono što smo znali od izborne noći, a to je da SNS sa svojih devet koalicionih satelita nema većinu u našem gradu, kao što nije imala ni na prošlogodišnjim republičkim izborima.

Ako načelnik Bežanić ne dostavi službene beleške kojim su konstatovane izborne mahinacije sledi krivična prijava protiv njega i protiv Ljiljane Stanišić, predsednika Gradske izborne komisije koja ga nije pozvala na odgovornost. Takođe, kompletan birački materijal je nakon pregleda ostao u Gradskoj izbornoj komisiji neobezbeđen sigurnosnim zatvornicama, što predstavlja mogućnost za dalju manipulaciju i izmene u biračkom materijalu od strane vladajućeg režima koji je izgubio lokalne izbore u Čačku.

Takođe, ističemo da je naš uvid u kompletan birački materijal sa 104 biračka mesta pokazao da Ruska stranka uopšte nije prešla manjinski cenzus i da su besmisleni navodi Miluna Todorovića da će praviti postizbornu koaliciju sa jednim odbornikom Ruske stranke koga oni nisu ni osvojili na izborima. Javnost treba da zna da je glasom Ruske stranke većina u Gradskoj izbornoj komisiji odbila sve prigovore opozicije na izborni proces, što je dokaz da ova lažna Ruska stranka predstavlja samo produženu ruku aktuelne vlasti koja joj je dodala glasove za cenzus koji nije ni osvojila. Sve ovo su razlozi za poništavanje izbora na mnogo biračkih mesta ili – što bi bilo najbolje – da Gradska izborna komisija i vlast priznaju izborne rezultate i pobedu ujedinjene opozicije u našem gradu.

U suprotnom, građani Čačka imaju sve razloge za pobunu protiv izborne krađe i odbranu Ustavom zagarantovane slobode izbora.

Milan Roganović, predsednik GrO Dveri Čačak

Prethodni članakĐaci školu smatraju dosadnom i beskorisnom, ne stiču primenjiva znanja: Stručnjaci predložili mere
Sledeći članakPoznat program ovogodišnjeg pozorišnog festivala “Takovske cveti“

15 KOMENTARA

  1. Zašto botovi ne odgovore gde se nalazi Bežanić i gde su zapisnici? Šta ste se uhvatili za ovog lika, on je samo jedan od mnogih u opoziciji. Ostavite se njega, odgovorite gde je Bežanić sa zapisnicima i šta se krije? Izvolite Loka, Eks demokrata (kao), Veljo, Disident. Gde je Bežanić gospodo?

    • Otkud ja znam ko je I gde Bezanic. Niti znam niti me zanima. To kaze Roganovic. A Roganovicu ne verujem jer sve dok je u politici za mene nije doktor i nema kredibilitet vec je Boskov potrcko kao i ostali clanovi Dveri.

      • Pa tema ove vesti jeste to što Bežanića nema. A lepo ti piše ko je i šta taj lik treba da uradi. Vrlo je prosto, ono što je nađeno kao nepravilnost (ili bar ono što opozicija kaže da je nepravilnost) on mora, zakonski da preda GIK-u. Naravno njega nema i to krije. Zbog čega? Kakve veze ima Roganović sa tim? I to ne kaže samo Roganović, veća cela opozicija. Znači svi su oni ovakvi i onakvi, a ovi što vladaju oni su svi super. Samo njima treba verovati. A ovde to i nije tema. Dostavite zapisnike, pa da vidimo ko je u pravu a ko nije, prosto. Ali kako ja vama to da objasnim kad ste vi botovi i radite za sendviče

    • Roganovic nije glup da ne zna da nema kradje nego tercira Bosku. Pa se pitam sto. Ne lici mu. Treba da se izdigne od Simovica, Obradovica I ostalih. Nekad je bio postovan u Cacku. Sad je na donjoj lestvici. Doktor I Simovic, ne ide, pa to ti je.

  2. Dverjani, neće vam proći zastrašivanje i pretnje nasiljem. Imate 2500 glasova manje od vlasti nema te matematike i pretnji koji vam mogu pomoći.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here