Rukovodstvo “MB Namenska“ huška radnike da tuže medije koji su objektivno izveštavali o suđenju u Ivanjici

3
671
Foto: MNA/Info LIGA

LUČANI – Rukovodstvo fabrike Namenska u Lučanima namerava da tuži dnevne listove “Danas“ i “Blic“, zbog izveštavanja o suđenju u Ivanjici početkom oktobra, kada je 800 radnika došlo da podrži direktora Radoša Milovanovića i vređalo porodicu poginulog radnika, potvrđeno je “Danasu“ iz više izvora.

Ne samo što se od radnika traži da potpišu tužbu protiv dva dnevna lista, već će morati da plate i po 4.000 dinara za takse. Milovan Milivojević, otac poginulog Milomira Milivojevića, kaže za Danas da se o tužbi pričalo još od početka oktobra, kada su mu kolege zviždale ispred ivanjičkog suda gde je počeo proces protiv direktora Namenske Radoša Milovanovića i još dvojice osumnjičenih za tragediju koja se dogodila 4. jula 2017. godine, kada su u nesreći u fabrici „Milan Blagojević“ poginula dva radnika.

Vi ste jedini izveštavali objektivno, onako kako je bilo. Oko 800 radnika je došlo da podrži direktora a mene i moju porodicu vređalo. Tada je rukovodstvo fabrike došlo na ideju da se „sveti“ i da pokrene tužbu – kaže Milivojević za “Danas“.

On veruje da od čitavog procesa neće biti ništa.

Samo pokušavaju da vas zastraše. Ne postoji ni jedan razlog zbog kojeg bi pokrenuli postupak. Vi nijednog radnika niste pomenuli po imenu, već ste izveštavali šta se događalo – ističe Milivojević.

Prema njegovim rečima, sakupljanje potpisa za tužbu počelo je pre desetak dana, a radnici su mahom zastrašeni i stavljaju potpis na traženi dokument.

Traže im da daju i po 4.000 dinara uz potpis, za sudske takse. Ne znam odakle će radnici da nađu te pare? A lažu ih da će im nakon procesa dati po 50.000 dinara – naglašava Milivojević.

Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde, kaže za “Danas“ da je jezivo saznanje da upravi fabrike i direktoru Radošu Milovanoviću nije bilo dovoljno što su zloupotrebljeni radnici dovođeni pred sud da mu kliču, a da istovremeno vređaju porodicu poginulog dvadesetpetogodišnjeg Milomira – za šta je direktor prvooptuženi, nego sada, preko svojih podređenih iz sindikata i SNS lokalaca, od njih traži da tuže medije koji su takvu sliku preneli.

Nama su se javili zaposleni fabrike uznemireni i preplašeni, jer, kako su naveli, taj spisak radnika koji im se daje na potpis za tužbu protiv listova “Danas“ i “Blic“ – posle “idu na direktorov sto“. To su doživeli kao najdirektniji mogući pritisak, a oni služe direktoru kao glineni golubovi. Iza radnika se krio i u danu početka suđenja, iza njih se krije i sada. Još gore, kako radnici navode, obećavaju im da će “zaraditi“ po 50.000 dinara na ime naknade štete. Pa ima li kraja? Ima li dna?! – pita se Tepić.

Stranka slobode i pravde u petak je saopštila da su im zaposleni javili da predsednik sindikata fabrike Zoran Babić, radnik i lokalni funkcioner SNS Slobodan Nešovanović i portparolka Milka Božić sprovode akciju potpisivanja radnika za tužbu protiv tih listova, a spisak potpisa se potom dostavlja na uvid direktoru.

Radnicima su najpre kazali da neće imati nikakve troškove tužbe, da bi ih sada obavestili da će ipak morati da plate po oko 4.000 dinara za tužbene takse, ali uz obećanje da će svako od njih od tuženih listova zaraditi po 50.000 dinara na ime naknade štete – piše u saopštenju SSP-a, koja ocenjuje da je to „još jedan pokušaj“ Milovanovića da se „sakrije iza radnika“.

Izvor: Danas

Prethodni članakPromocija knjige “63. – Trenutak večnosti“, o herojskoj borbi na Košarama
Sledeći članakDečaka (14) pokosio automobil na ulazu u Guču

3 KOMENTARA

    • Tupajli su u prosle 3 godine napunili budzet RS iz kog i ti pijes vodu sa preko 5 milijardi dinara. A ti bolje idi napuni tu dvojku plombom, ubi te paradentoza.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here