“Sabor srpske harmonike“ u Čačku postaće tradicionalan

3
868

ČAČAK – Proteklog vikenda, u subotu i nedelju, 29. i 30. juna, Čačak je bio domaćin prvog izdanja “Sabora srpske harmonike“, događaja koji je okupio mlade harmonikaše iz cele Srbije i privukao više hiljada posetilaca. Manifestacija, posvećena negovanju i promociji harmonike i kulturnog nasleđa Srbije, već sada obećava da postane tradicionalna.

Subota, 29. jun, bila je posvećena kvalifikacijama koje su se održale u Gradskoj biblioteci “Vladislav Petković Dis“. Takmičili su se petlići, mlađi i stariji pioniri, kao i dueti do 15 godina. U večernjim satima, u hotelu “Kole“, održana je posebna promocija poznate italijanske kompanije “Gverini“, koja je predstavila svoj najnoviji model harmonike “guerrini superior 2“.

Nedelja, 30. jun, donela je nastavak kvalifikacija u Kulturnom centru Čačak za kategorije mlađih i starijih juniora, dueta do 15 godina i seniora. Nakon uzbudljivih nastupa, u 18 časova su dodeljene zahvalnice i proglašeni superfinalisti.

Kruna manifestacije bilo je superfinale održano u 21 čas na Gradskom trgu u Čačku. Superfinalisti su nastupali uz pratnju Velikog orkestra maestra Vlade Panovića, a među istaknutim izvođačima narodne muzike bili su Radisa Urošević, Danica Krstić, Katarina Bogdanović i Ivana Tasić. Ukupni nagradni fond za najbolje učesnike iznosio je 500.000 dinara.

  • Organizator manifestacije, Turistička organizacija grada Čačka, još jednom potvrdila svoj status kao epicentar kulturnih događaja u regionu. Ovaj uspešan događaj ne samo da je okupio najbolje harmonikaše iz cele Srbije, već je i pokazao da Sabor srpske harmonike ima ogroman potencijal. Prvo izdanje manifestacije dokazalo je da će Sabor zasigurno postati tradicionalan događaj, koji će svake godine okupljati ljubitelje harmonike i negovati ovu dragocenu umetnost za buduće generacije. Turistička organizacija grada Čačka zahvaljuje svim učesnicima i posetiocima na podršci i raduje se budućim izdanjima Sabora srpske harmonike – navode iz TOČ-a.

Izvor: Morava info

Prethodni članakOd sutra osetno svežije: RHMZ upozorio na obilne padavine i vremenske nepogode
Sledeći članakUniverzitet u Kragujevcu promovisao 105 doktora nauka, po jedan sa FTN i Agronomskog fakulteta

3 KOMENTARA

    • Pa, kad se tamo u poslednje vreme bave svime više nego onim što je biblioteci primarna uloga…crkva, ekologija, stand up komedije, računarstvo….

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here