Sadnja Pančićeve omorike u čačanskim vrtićima

1
403

ČAČAK – Kompanija “PS Fashion“ organizovala je akciju sadnje Pančićeve omorike u vrtićima “Kolibri“ i “Pčelica“. Zaposleni kompanije, zajedno sa dečicom, posadili su oko 30 sadnica ovog endemičnog gorostasa i tako učinili da okruženje mališana postane bogatije za sadnice Pančićeve omorike, koje će rasti zajedno sa njima i dočekivati neke nove generacije u budućnosti.

Nastavljamo i dalje da pronalazimo načine, da svojim ličnim primerom motivišemo i druge kompanije u našoj zemlji, kako bi dali svoj doprinos i pomogli prirodi da udahne novi vazduh. Ova akcija pošumljavanja je u sklopu naših aktivnosti koje će se odvijati u naredne tri godine, kroz pet faza, a krajnja želja je da doprinesemo u sadnji 12.500 sadnica – izjavila je marketing menadžer kompanije Marijana Simić, nakon akcije pošumljavanja.

Inače, 2021. godinu u “PS Fashion“ kompaniji obeležile su različite ekološke akcije, koje su za cilj imale doprinos i očuvanje životne sredine. Prve dane proleća zaposleni u ovoj kompaniji, u saradnji sa gradom Čačkom i “Srbijašumama“, iskoristili su da u dolini Zapadne Morave posade oko 700 sadnica topole, i time daju “pluća“ ovom do tada zanemarenom prostoru. To je bio samo početak doprinosa zaštite i očuvanja prirode, a upravo u tom duhu organizovana je i današnja akcija.

PR TEKST

Prethodni članakSNS Čačak: Fizički napadnut novinar Gvozden Nikolić, šta je sledeće?
Sledeći članakInspekcija za osam dana obavila 800 kontrola protivepidemijskih mera, na jednoj žurci zatečeno 200 ljudi

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here