“Sajam roditeljstva“ danas u vrtiću “Bambi“

1
447

ČAČAK – U čačanskom vrtiću “Bambi“, u Bulevaru Vuka Karadžića, danas od 11 do 16 sati održaće se “Sajam roditeljstva“, koji zajedno organizuju Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Grad Čačak, u okviru Projekta inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a uz finansijsku podršku Svetske banke.

“Sajam roditeljstva“ ima za cilj da unapredi komunikaciju sa porodicama i doprinese razvoju svesti o značaju rane inkluzije i ranog uključivanja dece u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja.

Tokom “Sajma roditeljstva“ porodice sa malom decom, naročito porodice iz osetljivih drušvenih grupa, kao i porodice čija deca nisu uključena u sistem predškolskog vaspitanja i obrazovanja će imati priliku da na jednom mestu neposredno dobiju sve informacija o svojim pravima, kao i o uslugama koje pružaju lokalne institucije – Grad Čačak, Dom zdravlja, Centra za socijalni rad, Predškolska ustanova Radost, Škola za osnovno i srednje obrazovanje “1. novembar“, Udruženja za pomoć MNRO i Zavoda za javno zdravlje i drugi. Takođe, roditelji će imati priliku da kroz različite edukativne i interaktivne radionice saznaju kako da unaprede svoje roditeljske veštine, saznaju zašto je vrtić dobro okruženje za odrastanje njihove dece, a imaće i priliku da zajedno sa svojom decom učestvuju u kreativnim, istraživačkim, sportskim radionicama i brojnim drugim aktivnostima – navode organizatori.

“Sajam roditeljstva“ svečano će otvoriti pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Aleksandar Jović i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Čačak je prvi od šest gradova u kojem će se ova manifestacija održati.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU “Risimu“ otvorena izložba “Zagrljaj/Embrace“ umetnice iz Čačka Lene Milovanović (FOTO)
Sledeći članakProtest meštana Baluge ispred zgrade Gradske uprave, podršku im pružio dr Rade Panić

1 KOMENTAR

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here