Sednica gradske skupštine bez opozicije, nije usvojena ostavka odbornika Dveri

0
319

ČAČAK – Odbornici Skupštine grada Čačak započeli su danas sednicu u rekonstruisanoj sali, ali i ovog puta bez većeg dela opozicije.

Pred odbornicima su izveštaji o radu predškolskih ustanova “Radost” i “Moje detinjstvo”, kao i izmene i dopune statuta Gradske biblioteke “Vladislav Petković Dis” i Umetničke galerije “Nadežda Petrović”.

Na dnevnom redu su i odluke o cenama toplotne energije, kao i očitavanja i raspodele isporučene toplotne energije na krajnje kupce.

Odbornici će razmatrati izveštaj o radu javnih preduzeća čiji je osnivač Grad za period od 1. januara do 30. juna, a očekuje se i usvajanje predloga o nagrađivanja protivgradnih strelaca.

Predsednik Skupštine grada Igor Trifunović izjavio je da odbornik Dveri Miloš Rakonjac i dalje nije dostavio ostavku u formi kako bi parlament mogao da je usvoji.

Ostavka mora biti overena kod norata, onje svoju ostavku predao na pisarnici u formi koja nije predviđena statutom i poslovnikom i to je onda problem da se izabere novi odbornik Dveri – objasnio je Trifunović.

Predlog odbornice grupe građana “Za napredniji Čačak” Ljiljane Milovanović, da se novčano nagrade bebe rođene za Dan grada nije prihvaćen.

Smatramo da to ne iziskuje velika finansijska sredstva, a da bi bio lep znak pažnje Grad kao što je nagrađuje prvo novorođenče u godini. Smatram da je predlog dobora i da bi nadležne službe trebalo da ga razmotre – rekla je Milovanović.

On je podsetila da u radu parlamenta učestvuje deo grupe građana “Za napredniji Čačak”.

Šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Maksimović, smatra da bi opoziciono odbornici trebalo da se vrate i učestvuju u radu loklanog parlamenta.

Ove stvari što rade, rade potpuno pogrešno, to je za njih kontraproduktivno. Alepujem na kompletnu opoziciju da se vrati u Skupštinu, jer je to pravo mesto za razgovor, dijalog – izjavio je Maksimović.

Iako je bilo najava, odbornici Nove Srbije nisu došlo na današnju sednicu.

Izvor: MNA

Prethodni članakPredstava Kokana Mladenovića “Jami distrikt“ večeras u Domu kulture
Sledeći članakČačak domaćin sednice Odbora za finansije Skupštine Srbije

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here