Sednica Gradskog veća: Dva miliona dinara na nabavku opreme za bolnicu, Dom zdravlja i ZZJZ

3
938
Foto: MNA

ČAČAK – Članovi Gradskog veća su na današnjoj sednici opredelio je dva miliona dinara za nabavku neophodne opremu za zdravstvene ustanove – Opštu bolnicu, Dom zdravlja, Zavod za javno zdravlje, kako bi funkcionisali u vanrednim uslovima.

Prihvaćen je predlog odluke o obezbeđivanju preduslova za realizaciju memoranduma sa Komesarijatom za izbeglice kojim je predviđena izgradnja stambene zgrade za smeštaj prognanih i raseljenih iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske u periodu od 1991. do 1992. godine.

Grad treba da obezbedi 28 ari zemljišta na Ljubić keju kako bi se izgradilo 25 stanova.

Nadam se da će projekat biti odobren i da ćemo tu donaciju dobiti, a postoji i mogućnost otkupa tih stanova po veoma povoljnim uslovima – rekao je Todorović.

Članovi Veća usvojili su izveštaje javnih ustanova.

Todorović je podsetio da je se danas navršava 105 godina od smrti slavne slikare i humaniste Nadežde Petrović, dodajući da je Umetnička galerija tokom prošle godine imala dosta izložbi i da je zabeležen veliki broj posetilaca.

Turistička organizacija Čačak iznela je podatak da je prošle godine ostvareno 192.000 noćenja, što je za 10.000 više nego u 2018.

Od toga 146.000 domaćih i 46.000 stranih turista. Turistički potencijal Čačka je ogromno, a tome u prilog govori podatak da je oko 48.000 stranih turista evidentirano u Ovčar Banji – precizirao je Todorović.

Izvor: MNA

Prethodni članakU Beograd prebačeno 11 pacijenata sa infektivnog odeljenja čačanske bolnice
Sledeći članakDva nova slučaja zaraze u Čačku i jedan u Gornjem Milanovcu na 64 uzorkovana nalaza

3 KOMENTARA

 1. Poštovani,
  U ponudi imamo troslojne maske u Zagrebu, materijal: polipropilen
  Također imamo sve certifikate proizvoda, ukoliko želite da vam pošaljem ponudu
  Slobodno me kontaktirajte povratno.
  Nikola
  +385996092906
  Hvala

 2. Super je ovo Milune, ali samo da znas zavod nema svoju zgradu. Kad sve ovo prodje bio bi red da kao i svi ostali zavodi u Srbiji imaju nesto svoje a ne da iznajmljuju prostore.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here