Šerbedžija: U Čačak sam došao sa groba Sonje Savić, ona zaslužuje trg ili ulicu u rodnom gradu

10
2265

ČAČAK – Proslavljeni jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija izjavio je danas da dolazak u Čačak duguje uspomeni na njegovu “divnu koleginicu Sonju Savić“.

Šerbedžija će večeras muzičko-poetskim programom “Eto pjesma“ otvoriti 60. Disovo proleće, a istakao je da je u grad na Moravi došao upravo sa groba Sonje Savić u Donjoj Gorevnici, gde je, kako je rekao, ostavio ruže.

U Čačak nisam dolazio mnogo puta, ali me je ovaj grad impresionirao zbog mnogih stvari, najpre zbog mojih savremenika koji su mi bili dragi, poput Puriše Đorđevića, Miše Radivojevića, Bore Čorbe… Ipak, Sonja Savić je bila jedna od najdivnijih duša na svetu, najdivnija, najčasnija, kao suza. Sonja je bila sama nežnost. A da ne govorim o njenoj briljantnoj inteligenciji i o njenom briljantnom talentu. Svi moji studenti su obožavali Sonju Savić. Koga god sam upoznao iz filmskog sveta, ili intelektualaca, ili pesnika, svi su rekli da je Sonja Savić jedna od najvrhunskijih zvezda i osoba u bivšoj Jugoslaviji i to je još uvek i posle svoje smrti u ljudima koji gledaju njene filmove – naglasio je Šerbedžija.

On je poručio Čačanima da ne dozvole da provincijski duh nadvlada one koji odlučuju, već Sonjino stvaralaštvo, zahvaljujući kome je pronela ime Čačka širom sveta.

Ona zaslužuju trg ili ulicu sa svojim imenom u rodnom gradu – istakao je Rade Šerbedžija.

Izvor: Morava info

Prethodni članakIz sportske arhive: Kako je Borac obezbedio opstanak protiv Zvezde u poslednjoj Radmilovoj prvenstvenoj utakmici
Sledeći članakFestival “Priča“ ove godine od 15. do 18. juna, evo ko nastupa

10 KOMENTARA

  1. Čitajući pojedine komentare prosto me je sramota što sam deo ovog naroda . Rade Šerbedžija ja veliki glumac i čovek i Sonja je bila žena koja nije uspela da se izbori sa problemima života. Treba biti čovek i praštati a samo Bog sudi.

  2. Čačanko draga. Nisam ni malograđanin ni prostak,jer sve shvatam ali ne prihvatam. Njeni filmovi nisu, po meni, fantastični. Neću reći kakvi su. Nije mesto. Njen život jeste bio njen lični ali ne treba se na njega ugledati. Pogotovo opravdavati.

  3. Po pitanju Sonje Savić, tom čoveku, Šerbedžiji, savast nije čista. To on najbolje zna, naravno ako hoće to makar sebi da prizna!

    • Filmovi su joj fantastični i po njima će se pamtiti. A njen život je njena privatna stvar. To prostaci i malograđani ne shvataju.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here