Motornim vozilima signalizacijom zabranjen pristup zoni gradskog kupališta

1
1464

ČAČAK – Sportski centar “Mladost“, u saradnji sa nadležnim organima grada Čačka, doneo je odluku o zabrani pristupa motornim vozilima rekonstruisanoj zoni gradskog kupališta, koju će moći da koriste isključivo pešaci.

U ovoj javnoj ustanovi ističu da je na ovaj način rešen jedan od, kako su naveli, ključnih problema vezanih za funkcionisanje prostora gradske plaže i Sportskog centra “Mladost“.

Naša ustanova u saradnji sa nadležnim organima je na putu da trajno reši pomenuti problem. Ceo prostor se pretvara u pešačku zonu, što će kroz nekoliko dana biti obeleženo saobraćajnom signalizacijom. Postavljene su rampe koje će sprečavati saobraćaj, dok su neophodne radnje vezane za samo funkcionisanje regulisane kroz dogovor sa zakupcima ugostiteljskih sadržaja na pomenutom prostoru. Dostava će se vršiti u intervalu od 7 do 10 časova sa jasno naznačenih lokacija, bez ulaska na prostor gradske plaže, koja neće uticati na bezbednost posetilaca – kaže direktor SC “Mladost“ Miloš Stevanić.

Prema njegovim rečima, postavljanjen saobraćajne signalizacije stekli su se uslovi da policija reaguje u slučaju kršenja propisa.

Da bi ovaj, najlepši deo našeg grada, u potpunosti bio bezbedan i u pravom smislu reči postao oaza zdravlja i rekreacije apelujemo na sve naše sugrađane, ali i brojne goste sa strane, da poštuju postavljenu signalizaciju, uzdrže se od vožnji motorima i tako na svoj način daju doprinos rešavanju ovog dugogodišnjeg problema. Postavljanjem saobraćajne signalizacije pripadnici saobraćajne policije će imati osnova za preduzimanje mera kada je u pitanju poštovanje propisa i uslova bezbednosti na prostoru Sportskog centra “Mladost“. Ceo prostor je pokriven sistemom video nadzora, ali se nadamo da saobraćajna policija neće imati puno posla i da će na delu biti pre svega savest i kultura učesnika u saobraćaju – navodi Stevanić.

Izvor: Morava info

Prethodni članakU bolnici smanjen broj pacijenata na kovid odeljenjima, povećan na respiratorima
Sledeći članakIN MEMORIAM: Dragan Vučetić – Vuk, preduzetnik

1 KOMENTAR

  1. Bas me interesuje kako ce motoristi da dodaju do Mancule. Predpostavljam preko bedema, pored Lovca, pa pored teniskih terena pesackom stazom do brane. Jadni pesaci.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here