Simbolično obeležen završetak radova u Ulici dr Slobodana Blagojevića, u glavnoj ulozi sin preminulog lekara

2
1890

ČAČAK – Gradonačelnik Čačka Milun Todorović i članovi porodice preminulog doktora Slobodana Blagojevića danas su simbolično obeležili završetak radova na ulici koja nosi ime dr Blagojevića.

Na inicijativu Grada Čačka, u čast doktora koji je izgubio borbu sa korona virusom, saobraćajnica pored Opšte bolnice Čačak, u kojoj je radio, a počinje od Ulice dr Dragiše Mišović i vodi do Ulice Radenka Janjića, sada se zove Ulica dr Slobodana Blagojevića.

Simbolično, zastavu Srbije sa table na kojoj je ispisan novi naziv ulice skinuoa je sin dr Slobodana Blagojevića Uroš.

Ovo je dokaz da će Čačak uvek pamtiti svoje heroje. Kroz najveće priznanje koje je, nažalost, posthumno dobio, Decembarsku nagradu Grada Čačka, kao i naziv ove ulice, imamo obavezu da večno pamtimo njegovo delo, humanost i veličinu. Heroji grada moraju biti upamćeni i biti idoli svih generacija koje dolaze – rekao je Todorović.

Podsetimo, građani Čačka su dobitnici “Zlatne plakete“ za najplemenitiji podvig godine, prema oceni žirija kompanije “Večernje novosti“, zbog toga što su u rekordnom roku prikupili oko tri miliona dinara kako bi porodica dr Blagojevića otplatila stambeni kredit. Plaketa će predstavnicima Čačka i porodici biti uručena na svečanosti u Skupštini grada Beograda 11. aprila.

Izvor: Morava info

Prethodni članakČačanke slavile u derbiju protiv Loznice
Sledeći članakAnaliza izbornih rezultata u Čačku: SNS izgubio 5.000 glasova, skok SPS-a, Dveri i Zavetnika

2 KOMENTARA

  1. Lepo je sećati se na Blagoja, svi mi sa Čačanske kaldrme smo ga znali, ostaće upamćen kao dobri div! Još jedan predlog, juče je preminuo još jedan sjajni doktor i čovek Miloje Vukotić, hiljade života je spasio dobri Vukota i dece i starih! Ja danas ne bih imao majku živu da je on nije pre godinu dana spasio sigurne smrti! Pamtimo ove naše Čačanske heroje i jedna ulica za dr Vukotića!
    Laka im crna zemlja i hvala!

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here