Simović: Blokiraćemo otvaranje auto-puta kad dođe Vučić

20
1135

ČAČAK – Čačanska vlast blokira građane u ostvarivanju prava i to rade već godinama, izjavio je danas Bratislav Simović iz neformalne grupe “Ne damo đedovinu“ i najavio blokadu otvaranja deonice auto-puta u Pakovraću kod Čačka, najavljenu od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bratislav Simović; foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Juče smo ušli u salu Skupštine grada Čačka i direktno se suočili sa predstavnicima Gradske uprave koji su dali sebi za pravo da oni cene koliko vredi naša imovina. Čuli smo da Gradska vlast opstruiše sudske postupke, utiče na sudske veštake kako bi obespravili vlasnike zemlje koja je eksproprisana za potrebe gradnje auto-puteva oko Čačka. To narod neće više da trpi – poručio je on ističući da će njih narod blokirati.

Krak auto-puta Preljina-Požega uskoro će biti gotov, a očekuje se i svečano otvaranje naplatne rampe u Pakovraću, podsetio je Simović.

Kako će predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić otvoriti put za čiju gradnju oduzeta zemlja i kuće još uvek nisu plaćene. Gradonačelnik Čačka Milun Todorović davao je gađanima lažna obećanja i na taj način samo „kupovao vreme“. Uskoro će se videti šta su vlasti kupovale i koliku će cenu platiti za tu „kupovinu“. Građani će blokirati otvaranje ove deonice auto-puta – zaključio je Simović.

Podsetimo, više desetina meštana čačanskih sela juče su protestovali ispred zgrade gradske uprave u Čačku, jer im još uvek nije plaćena eksproprisana zemlja oduzeta za potrebe izgradnje ove saobraćajnice. Oni su zbog toga, takođe, podneli tužbe, ali, kako su nam rekli, sud ne postupa po njihovim prijavama.

Izvor: Nova.rs

Prethodni članakU Moravičkom okrugu duplo više novih slučajeva korone nego juče
Sledeći članakUsvojen budžet Čačka za 2022. godinu u iznosu od 54 miliona evra

20 KOMENTARA

 1. U 15-veku, bilo je: Kadija te tuzi Kadija ti sudi.
  U 21-veku: Kadija kupuje, Kadija procenjuje, Kadija sudi, Kadija isplacuje, Kadija naredjuje. Pitam; U kom je veku narodu bolje. U onom predhodnom ili u ovom sadasnjem veku.
  Pozdrav iz Stuttgarta.

 2. Imaš pravo da spavaš, da oreš, seješ, čuvaš ovce, šta hoćeš na tvojoj đedovini, ali ostalo nije tvoje. Ustvari tvoje je kolko i moje. Šta hoćeš? Da se bijemo. To je tvoj prostački manir. A ovaj što kaže da ostavimo zube nek ostavi svoje, ako ih ima. Tačno izazivate neku nesreću.

 3. Bices ti sinak u tvorza a i vreme je. Zamisli ti on se drznuo da preti da ce da blokira otvaranje auto puta. Pa ljudi, dokle ide ovo.
  Idi ispred vlade i protestuj, ispred opstine, gde znam. Ali putevi nisu tvoji drugar, nego svaciji, to ne moze kako ti hoces.
  Ima nas naroda koji hoce da prodju tuda, a neko im brani, zbog cega? Sto je dobio 200€/ar umestu 500€/ar. Ma ajde vise, dosta maltretiranja naroda.
  Policija da radi svoj posao, hapsi redom, pisi prijave i gotovo.

 4. Nema ovo veze sa tzv đedovinom. Neko ih je napudro kao, neću reći šta. I vole da se kllinče, pojavljuju na tv, portalima. Pa ko bi ikad čuo za njih. Sem njihov sokak. To je ta seljačka filozofija. A kad sve ovo prođe, posle izbora, i njihovi nalogodavci prdnu u čabar nigde ih biti neće.

 5. odkuda ovaj padobranac.
  koliko sam imao kontakte sa ljudima i meštanima kroz čija je imanja prošao auto put Preljina Pakovraće svi su bili zadovoljni i rekli da je korektno uradjeno.
  ako je i bilo nezadovoljstav to su pojedinačni slučajevi i postoji sudski postupak.
  ovo što radi dotiči sa zastavom Srbije je sramota.Uzmite mu je da ne bruka državu.
  Srbin je poznat po tome koiko god mu ponudiš treba mu i više.Najveći neprijatelj mu je država.
  Proverite račune ovog gospodina,da li plaća porez državi,doprinose..,obično takvi koji imaju previše su patriote.
  i pozivaju na anarhiju i bezvlašče.

  • Loše si obavešten,svi postupci su u toku i službe rade u korist države i zloupotrebljavaju sl.položaj.
   Raspitaj se malo bolje…

 6. Doklinčiše bre ovi što bi rođenu majku prodali samo kad bi im ponudili odgovarajuću cenu. Marš bre seljačine. Koje vi puteve da blokirate! Ko vama to daje za pravo. Dokad više da prete poluintelekti što su puni ko brodovi. Od….te više od grada. Mrš u selo!

  • ,,Kaldrmaš,, ,,čačanin,, ,,plemić,, Jel vi držite ključeve grada? Sve znate, u sve se razumete. Možda dolazite do genijjalnih konstatacija dok vrtite čačkalicu u ustima levo-desno pre podne ili češete jaja posle podne na kaldrmi u Čačku. Pustite vi seljake i pogledajte za primer ,,Kvadraturu kruga,, iz Dobrinje možda ćete nešto naučiti.

 7. Spusti ZASTAVU SRBIJE iz tvojih ruku. Ne prljaj je. Jer sve meriš kvadratima i novcem tvoje đedovine koju si prodao za Srbiju. Stidi se. I nikad ne maši zastavom. Izgledaš bljutavo.

 8. Slušaj ti Simoviću, kome pteriš? Tvoju volovsku snagu upotrebi na tvom imanju, u tvojoj kući. Ima i nas jakih, snažnih. Na šta to liči. Ponašaš se kao DIVLJAK. Čuvaj đedovinu. Izvinjavam se čitaocima, ali dosta više pretnji, prostakluka, siledžistva,. Mora im se vratiti istom merom jer dok pametni ćute budale se popeše na leđa. Dokle?

  • Zadnje vreme došlo i naprdnjaci dele lekcije o lepom ponašanju, inače za ovih 10 godina smo ih upoznali kao fine, kulturne, vaspitane, obrazovane…Običan polusvet koji se spletom okolnosti našao na vlasti, ostaće upamćeni kao vlast koja je uništila apsolutno sve čega se dotakla od obrazovanja, zdravstva…Sve moguće granice gluposti i bahatosti su prešli odavno.

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here