Sistem video nadzora za Mašinsko-saobraćajnu školu u okviru programa “Zajednici zajedno“

0
320

ČAČAK – Karavan NIS-ovog programa “Zajednici zajedno“ nastavlja da obilazi škole širom Srbije. U želji da svojim ulaganjem pospeši razvoj zajednice, ali i pruži podršku obrazovnom sistemu naše zemlje, kompanija NIS je Mašinsko-saobraćajnoj školi Čačak u okviru prošlogodišnjeg ciklusa programa “Zajednici zajedno“ obezbedila sredstva u iznosu od 800.000 dinara.

Ovim sredstvima nabavljen je i ugrađen savremeni sistem video nadzora za školu, čime je omogućena veća bezbednost učenika i zaposlenih, ali i podignuta svest o značaju čuvanja školske imovine.

Vladan Milić, zamenik gradonačelnika Čačka je istakao značaj saradnje grada i kompanije NIS u oblasti društveno odgovornog poslovanja.

Saradnja NIS-a i Grada Čačka je započela 2013. godine i ovom prilikom se zahvaljujem kompaniji NIS što je odabrala Čačak i što već osam godina uzastopno izdvaja novac koji ulažemo u brojne projekte među kojima su bili uređenje parkova i ustanova kulture. Prošle godine deset škola je dobilo po 800.000 dinara, koje su iskoristile za nabavku računarske opreme kao i video nadzora. U Mašinsko-saobraćajnoj školi, konkretno, radi se o savremenom video nadzoru koji će značajno doprineti povećanju nivoa bezbednosti i đaka i profesora. Pored ove, NIS je u saradnji sa Gradom Čačkom uložio novac i u još jednu srednju školu, to je Tehnička škola, ali i još nekoliko gradskih škola – “Filip Filipović“, “Ratko Mitrović“, “Sveti Sava“ i “Tanasko Rajić“, ali i dve seoske škole koje imaju više đaka, čime je pokazano da se jednako brine o školama i u gradskom i na seoskom području – izjavio je Milić.

Dušan Tomić, rukovodilac Sektora veleprodaje Čačak u kompaniji NIS je ovom prilikom izjavo da je ulaganje u zajednicu i mlade prioritet kompanije.

Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas ovde u Mašinsko-saobraćajnoj školi u Čačku, kojoj je naša kompanija obezbedila sredstva za nabavku opreme za video nadzor što će sasvim sigurno doprineti bezbednosti zaposlenih i đaka. Fokus projekta “Zajednici zajedno“ je u protekloj godini bio bezbednost škola i digitalizacija nastavnih procesa, i u okviru celog projekta, od 114,5 miliona dinara, osam miliona je usmereno u grad Čačak, odnosno, sredstva su raspoređena na 10 osnovnih i srednjih škola sa ukupno 7.000 đaka. I u budućnosti, kompanija NIS će nastaviti da podržava Čačak kao i sve druge gradove i opštine koji su deo projekta – istakao je Tomić.

Mirko Lazović, direktor Mašinsko-saobrćajne škole, je naveo da će novi video nadzor, zahvaljujući donaciji NIS-a, poboljšati bezbednost učenika i nastavnika škole.

Veoma mi je drago što se promocija projekta “Zajednici zajedno“ obeležava baš u našoj školi. Mi smo prošle godine učestvovali na konkursu u cilju unapređenja vaspitno obrazovnog procesa, odnosno, unapređenja sistema video nadzora za našu školu koja ima tri odvojene zgrade, dvorište od preko 9.000 kvadratnih metara i poligon za obuku vožnje za naše učenike. Realizacijom ovog projekta postavili smo 24 savremene kamere na svim bitnim mestima u školi, a imajući u vidu veličinu prostora jasno je koliko će novi video nadzor doprineti bezbednosti kako đaka, tako i nastavnika – naveo je on.

Mašinsko-saobraćajnu školu Čačak pohađa oko 1.100 učenika, za koje se nastava realizuje u četiri fizički odvojena objekta. Ukupna površina zemljišta na kojem se nalazi škola obuhvata površinu od preko osam hiljada kvadratnih metara, u okviru koje se nalazi i školski poligon za obuku vožnje učenika, kao i otvoren teren za različite sportove.

Čačak deo je programa „Zajednici zajedno“ od 2013. godine i do danas je u Grad uloženo 64 miliona dinara, od kojih su realizovana 42 projekta. Samo tokom 2020. godine kompanija NIS podržala je rad 10 osnovnih i srednjih škola sa teritorije grada Čačka, obezbedivši im sredststva u ukupnom iznosu od osam miliona dinara za potrebe unapređenja digitalizacije nastavnog procesa i bezbednosti dece u školama.

PR TEKST

Prethodni članakGrađani od danas putem Vibera mogu da prijave lekare koji ne preporučuju vakcinaciju
Sledeći članakViše otpusta nego prijema, veliki broj prvih pregleda, dva smrtna ishoda na kovid odeljenju

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here