“Škoda“ u Češkoj počela proizvodnju novog modela “kamik“

0
942

Prvi model nova ŠKODA KAMIQ sišao je sa proizvodne linije u fabrici u Mladoj Boleslavi.

Kompaktni gradski SUV kompletirao je ŠKODA SUV portfolio. Posle modela ŠKODA KODIAQ i KAROQ, treći po redu je novi model KAMIQ ŠKODA SUV za evropsko tržište i kombinuje prednosti SUV -a kao što su viši klirens i povišen položaj sedišta, sa agilnošću kompaktnog automobila.

Serijska proizvodnja novog gradskog SUV-a počela je u glavnoj fabrici u Mladoj Boleslavi. Uz najnovijeg člana ŠKODE, tu su proizvedeni i modeli OCTAVIA, FABIA, SCALA i KAROQ.

Dr Majkl Oeljeklaus, iz odbora za proizvodnju i logistiku Škoda Auto, rekao je:

Za nas je početak proizvodnje za svaki novi ŠKODA model uvek poseban trenutak. Tokom proteklih nekoliko meseci, napravili smo sve pripreme u proizvodnji i logistici da uspešno pokrenemo novi ŠKODA KAMIQ model u segmentu gradskog SUV-a. Uvereni smo da će u tipičnom ŠKODA stilu model ŠKODA KAMIQ takođe impresionirati naše klijente odličnim kvalitetom i sa mnogo praktičnih mogućnosti – naveo je on.

ŠKODA je uložila oko 100 miliona evra u proizvodnju ovog modela u Mladoj Boleslavi. Proizvodna linija za MKB27 platformu je adaptirana sa novim alatima. U pogonima za farbanje i finalnu montažu napravljene su fundamentalne promene da bi se svaki dan proizvelo po 400 novih KAMIQ modela.

Sa ukupnom dužinom modela od 4.241 mm, KAMIQ nudi veliki prostor za sve putnike i prtljag. Zahvaljujući savremenim sistemima za pomoć i izborom efikasnih, štedljivih motora i najnovijim online povezivanjima, model savršeno odgovara zahtevima mlađe, urbane ciljne grupe. Nudeći novi gradski SUV isključivo sa pogonom na prednje točkove, ŠKODA zadovoljava želje kupaca u ovom segmentu vozila u pogledu vožnje.

PR TEKST

Prethodni članakIlić predložio samodoprinos za spas Borca: Svi zaposleni po evro, privatnici po 10 evra mesečno
Sledeći članakLumpeninteligencija i izlaženje iz “kruga dvojke“

OSTAVITE ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here